Interviu cu Papadopol

Interviu Alexandru Papadopol_Bogdan Mihai_Fotoreporter-11

Interviu Alexandru Papadopol_Bogdan Mihai_Fotoreporter-11

de Mara Popa – reporter
foto: Bogdan Mihai – fotoreporter

Reporter: Cum a fost liceanul Papi?
Alexandru Papadopol: Am făcut liceul într-o perioadă destul de tulbure, imediat după Revoluție și totul era dat peste cap. Pe atunci, nu prea mai existau reguli și era o libertate destul de prost înțeleasă. Apăruseră și tot felul de lucruri noi, de la mâncare la îmbrăcăminte, pe care acum nu le mai agreăm, dar atunci erau la modă. Era o nebunie!

R: Dacă ai putea să te întorci la anii de liceu, ce ai face diferit?
A.P.: Nu știu asta, dar știu că față de când eram eu licean, acum există mult mai multe oportunități. Nu îi lua în seamă pe cei care spun că acum lucrurile se mișcă mai greu. Nu este așa. Îmi place că acum elevii pot să își exprime gândurile și ideile coerent, nu haotic cum o făceam noi.

R: Ce părere ai despre liceenii din ziua de azi?
A.P.: Trebuie să fii foarte fericită că ești la liceu în perioada aceasta! Mi se pare că lucrurile au evoluat enorm! Nu sunt genul acela de persoană de modă veche, care să spună că pe vremea mea era mai bine. Eu chiar cred că în perioada mea era totul mult mai rău ca acum, deoarece nu existau reguli, și asta e cumplit! În societatea de astăzi, li se spune lucrurilor pe nume și e mult mai bine dezvoltat spiritul civic.

Interviu Alexandru Papadopol_Bogdan Mihai_Fotoreporter-9

R: Chemarea ta pentru actorie vine din liceu?
A.P.: Nu, mult după liceu. La facultate, a fost din pură întâmplare.

R: Au vrut părinții tăi să te susțină de la început când le-ai spus că vrei să devii actor?
A.P.: Când eram eu clasa a XII-a și urma să merg la facultate, era la modă să dai la Drept sau să mergi la ASE. Pe vremea lui Ceaușescu erau foarte puține locuri la acestea două, și după Revoluție toată lumea a vrut să meargă la ele. Pentru a-mi liniști părinții, mai întâi am făcut Dreptul și apoi, într-un final, am dat la Actorie. Mi-am urmat visul fără să îi supăr.

R: După părerea ta, poți trăi din profesia asta în România?
A.P.: Nu, sunt cazuri rarisime. După părerea mea, foarte puțini oameni trăiesc din actorie.

R: De unde vine acest Papi?
A.P.: Cred că din școala generală sau de la liceu. Nu este absolut nimic cu substrat, doar este o prescurtare de la Papadopol. Acum toată lumea îmi zice așa.

Interviu Alexandru Papadopol_Bogdan Mihai_Fotoreporter-7

R: La începutul carierei tale ai jucat în telenovele. Dacă s-ar mai face telenovele te-ar tenta să mai joci?
A.P.
: Da, normal! Cred că oricine ar juca în telenovele. Totuși, să știi că nu erau neapărat telenovele, se numeau așa doar pentru că erau difuzate de un anumit post de televiziune cunoscut pentru acestea. Mai bine spus se numeau seriale.

R: Personaj negativ sau pozitiv?
A.P.:
Asta chiar nu contează! Personajul e personaj și a fi negativ sau pozitiv nu face nici o diferență. Acestea sunt mai mult clișee. De exemplu, personajul negativ e mai ofertant față de cel pozitiv, dar au existat mari actori ai lumii care au jucat niște personaje pozitive de excepție! E foarte important cum te îngrijești de rolul tău.

R: Cine te inspiră?
A.P
: Victor Rebengiuc, clar. Este cel mai mare actor în opinia mea. Aș vrea să am măcar jumătate din cariera dânsului. România se mândrește cu el și chiar este un actor de extraordinar.

R: Ultimul tău film, Love Building a avut parte de mult succes. Cum a fost să îl joci pe Cristian?
A.P.
: Mi-a plăcut mult personajul. Și dacă era considerat mai fraier, asta este doar o problemă a societății. El era doar un suflet mai bun, mai pur. În general, acum băieții buni sunt luați drept fraieri. Totuși, eu zic că acesta o să mai evolueze mai ales că o să apăra în curând Love Builiding 2.

Interviu Alexandru Papadopol_Bogdan Mihai_Fotoreporter-4

R: Ne poți spune ceva și de Love Building 2? Crezi că o să se mai bucure de același succes?
A.P.
: O să fie surprinzător, iar acțiunea se va petrece tot în stilul primului film. Noi considerăm că o să aibă un succes mult mai mare decât Love Building 1, de aceea am făcut și o continuare. Tot Ana Agopian și Oana Rasuceanu au fost scenaristele, iar Iulia Rugină a fost regizoarea. Ne înțelegem foarte bine. Pe lângă asta, noi am jucat alături de studenții noștri de la Școala de actorie, care joacă drept îndrăgostiții ce au probleme în cuplu.

R: Ce este cu acesta Școală de actorie?
A.P.
: A fost gândită inițial pentru studenții ce termină Facultatea de Actorie, dar acum oricine poate să se alăture. Am văzut că vin foarte mulți care lucrează la tot felul de corporații spre exemplu, așa că am spus să ne extindem. Aici vin oameni normali ce pur și simplu iubesc actoria de film. Școala aceasta de actorie, față de celelalte, este bazată doar pe actorie de film. Noi nu facem cursuri de dicție sau de public speaking, ci le considerăm lucruri mai mult colaterale. Și apropo de asta, până pe 27 octombrie am avut înscrieri.

R: Adolescenții din ziua de azi nu mai frecventează teatrul. Ce părere ai despre asta?
A.P.
: Aici nu sunt de acord cu tine. Părerea mea e că adolescenții încă se duc la teatru. Aseară spre exemplu am avut spectacol la Teatrul Odeon și sala era plină de fețe tinere. Întotdeauna sălile sunt arhi-pline și este un fenomen de masă teatrul acum. Nu țin minte să fi jucat cu sala goală vreodată. Să vezi sala plină este un lucru îmbucurător pentru noi, actorii de la teatrul Odeon. Suntem foarte fericiți mai ales că media de vârstă nu este una foarte ridicată.

R: Cum e Alexandru Papadopol off screen? Ce faci primul lucru când termini o scenă de filmat?
A.P.
: Sunt un om normal. Chiar nu știu. Mă duc acasă de cele mai multe ori. Nu fac nimic special după teatru. După o scenă de film, depinde. Nu îți imagina că actorii fac cine știe ce după ce ies dintr-un personaj.

Interviu Alexandru Papadopol_Bogdan Mihai_Fotoreporter-8

R: Dacă ar fi să te gândești la un moment emoționant din cariera ta, care ar fi acela?
A.P.
: Am avut multe momente emoționante în carieră, dar pot să ți-l spun pe cel mai recent, când am plecat cu piesele de teatru în turneu prin România. Am jucat piesele pe care le jucăm și în București, dar atunci când pleci în turneu este un sentiment total diferit. Acolo oamenii realmente te așteptă un an. Am jucat Titanic Vals la Oradea, într-o sală de teatru superbă și proaspăt renovată. Sentimentul acela când vezi că sala este arhi-plină cu oameni entuziasmați care de-abia așteaptă să te vadă intrând într-un personaj, este extraordinar de puternic,. Iar aplauzele de la sfârșit au fost incredibile.

R: Joci alături de unele dintre cele mai amuzante persoane din România în fiecare miercuri la SRC pe Antena 1. Zi-ne un moment funny de la filmări!
A.P.
: (arată spre doi actori ce vorbeau plictisiți) Asta ți se pare ție amuzant? E o prostie să te gândești la momente amuzante din timpul filmărilor. Mai vorbim, poate mai facem o glumă, două, dar până la urmă am venit la serviciu și trebuie să ne apucăm de treabă. Nu are nimeni timp de glume. Asta cu momentele funny de la filmări este mai mult o legendă.

Interviu Alexandru Papadopol_Bogdan Mihai_Fotoreporter-3

R: Ce planuri ai de viitor?
A.P.
: Am filmat pentru un nou film, „Acasă la tata“, care o să aibă premiera în 2015. Este un proiect important, iar eu am văzut filmul și mi s-a părut unul foarte bun. Vă aștept la cinema să îl vedeți! În rest, pe lângă Serviciul Român de Comedie, sper să fac cât mai multe piese la teatrul Odeon, unde sunt angajat. Dorința mea este să vină cât mai multă lume la teatru. Deocamdată, suntem în grafic și piesele în care joc se bucură de un mare succes la public. Asta e mai mult decât îmbucurător. Până la urmă, asta e fișa postului și pentru asta m-am pregătit toată viața mea. Un actor cu cât este mai ocupat, cu atât este mai bine pentru el.

R: Ce îi sfătuiești pe adolescenți să facă dacă vor să o ia pe urmele tale?
A.P.
: Să nu o ia pe urmele mele! Cum se zice: noi urmărim să nu fim urmăriți. Nu sunt în măsură să dau sfaturi pentru că eu încă sunt în self-construction, încă mă descopăr. Ar fi ciudat să dau sfaturi unor adolescenți care, cel mai probabil, sunt mult mai talentați ca mine.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *