Zilele portilor deshise la Facultatea de Litere – 9-12 Mai 2011

facultatea de litere

Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti continuă tradiţia organizării evenimentului Zilele Porţilor Deschise (ZPD) şi are plăcerea de a-şi aştepta vizitatorii la sediul său din str. Edgar Quinet, nr. 5-7, între 9 şi 12 mai, începând cu orele 10:00.

Oferta educaţională este compusă din 7 specializări de licenţă, anume: Limba şi literatură română-o limbă străină, Etnologie, Literatură universală şi comparată-limbă străină, Studii europene, Comunicare şi relaţii publice, Biblioteconomie şi ştiinţa informării, Asistenţă managerială şi secretariat. În sesiunea de admitere din 2010 s-au înregistrat peste 1000 de candidaţi numai la specializarea „Limba şi literatura română-o limbă străină” şi peste 1700 la celelalte specializări. Prin acest eveniment anual, Facultatea de Litere vine în întâmpinarea liceenilor, invitându-i să participe la o serie de dialoguri despre programele de licenţă şi de masterat, modalităţile de admitere şi, nu în ultimul rând, viaţa studenţească.

ZPD înseamnă cursuri deschise, prezentarea ofertei educaţionale şi alte activităţi conexe, relevante pentru atmosfera din facultate. Marţi, de la ora 16 are loc o Discuţie cu echipa de monitorizare lingvistică cu tema Limba română în mass-media audiovizuală, moderată de Rodica Zafiu, la Sala de Consiliu, miercuri de la ora 16 are loc Conferinţa De ce nu moare cultura?, moderată de Mircea Vasilescu la Catedra de Limba Română a Facultăţii de Litere. Joi, cei de la Lecturi Urbane vin la Facultatea de Litere. După o lectură la Fântâna de la Universitate, la ora 16, ei vor merge la Sala de Lectură a Facultăţii de Litere unde îi au ca invitaţi, de la ora 16:30, pe Ana Maria Sandu, care va citi din operele sale, şi pe Florin Piersic Jr. care va discuta pe tema ultimului său roman, Romantic porno.

Studenţii noştri îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi la standul fiecăreia dintre cele 6 specializări pentru a le răspunde la întrebări, pentru a le prezenta facultatea şi a-i conduce la cursuri şi seminarii.

Vezi mai multe detalii si programul complet pe: blog.litere.ro

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.