Vreau sa fiu actrita – cu Anca Sigartau

Vreau sa fiu actrita

„Cine sunt eu? Eu sunt un om cu un vis, visul sa fiu actrita si asta e un vis extraordinar.“

la Tête-à-Tête Coffee Art & Chill
marti, 10 mai 2011, ora 20:30

De: Robert Mauro
Regia/cu: Anca Sigartau

In mai bine de o ora, Anca Sigartau se confunda cu personajul lui Robert Mauro – o tanara talentata, care vrea sa lase ceva in urma ei. Anca, in calitate de actrita si regizoare, pune in scena si cateva dintre experientele de la inceputurile carierei sale.

ROBERT MAURO, autorul textului, s-a nascut la New York, in 1946. In 1973 s-a mutat in Long Island.

In urma unei poliomelite, contactate la varsta de 5 ani, a fost nevoit sa foloseasca un aparat de respirat si un scaun de invalid. Scrie la computer, intins in pat, neputand sa stea prea mult timp la birou.

In 1976 a absolvit Facultatea de Sociologie a Universitatii Hofstra din Long Island. De atunci, a publicat patru texte, dintre care amintim: “Piese cu doua personaje pentru actorii studenti” – cu o introducere semnata de Gary Burghoff, cel care a interpretat rolul personajului Radar din comedia MASH si “Pe scena! Piese scurte pentru actorii studenti” – piesa recomandata de prima actrita a teatrului american, Helen Hayes.

“Pe scena” este textul ales de Anca Sigartau, text prezentat cu titlul “Vreau sa fiu actrita!”

ANCA SIGARTAU s-a nascut la Bucuresti, in 1967, in familia unor profesori: mama, profesoara de fizica si tatal, profesor de istorie. De mica, a urmat Scoala de muzica, si Liceul “George Enescu” din capitala, unde a studiat pianul. A intrat din prima incercare la UNATC, clasa profesorului Dem Radulescu.

Biletele se pot procura la intrare.

Pretul unui bilet este de 20 lei.

Tête-à-Tête Coffee Art & Chill: Parcul Herastrau, langa Gradina Japoneza
Rezervari: 0728 668 463

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *