Un film de exceptie pentru un final de neuitat – ultima editie ’’Luni de film’’

Terminus_paradis

Terminus_paradis

Asociaţia Culturală Macondo vă invită luni, 19 decembrie, ora 21:00, la filmul Terminus Paradis ce va rula la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Proiecția va fi urmată de o discuție cu membrii echipei de filmare. Gazda serii este criticul de film Florin Barbu.

Filmul are la bază o poveste de dragoste transformată în obsesie. Norica, chelneriță, îl întâlnește pe Mitu, porcar, într-o zi de vară. După ce fac un concurs de cine ține mai mult la băutură, mahmureala de a doua zi nu șterge sentimentele pe care le au unul pentru celălalt și de-aceea hotărăsc să rămână împreună în ciuda obligațiilor pe care le au. Norica vrea să se căsătorească cu proprietarul cârciumei unde este chelneriță, Gili, iar Mitu trebuie să facă stagiul militar. Tânărul Mitu, furios că iubita sa este la dispoziția libidinosului Gili, dezertează și comite ceva de neiertat. Cei doi fug de poliție și ajung să se căsătorească într-o bisericuță în drum spre mare. Deși visul lor se împlinește pe moment, finalul este tragic.

Distribuția filmului este excepțională, mari actori regăsindu-se în rolurile principale și secundare. Astfel Dorina Chiriac este Norica, acesta fiind primul ei rol pe marele ecran, Costel Cașcaval este perechea ei jucându-l pe porcarul Mitu și pentru care a caștigat premiul special al juriului la Veneția în 1998. În alte roluri îi regăsim pe Razvan Vasilescu, Gheorghe Vișu, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Cosmin Seleși, Dragoș Bucur, Gabriel Spahiu, Șerban Pavlu, Doru Ana, Coca Bloos, ș.a.m.d.

Lucian Pintilie, la cei 78 de ani ai săi, este unul dintre marii regizori români din toate timpurile, filmele sale fiind opere perene. Printre cele mai cunoscute se numără “Reconstituirea” (1968), “De ce trag clopotele, Mitică?” (1981), o ecranizare originală a operei lui Caragiale, “Balanța” (1992), “Un ete inoubliable” (1994), “Dupa-amiaza unui torționar” (2001) și “Niki Ardelean, colonel în rezervă”(2003).

Dramă, 99 minute
An:1998
Regia: Lucian Pintilie

Producător: Marin Karmitz
Imagine: Călin Ghibu
Cameraman: Silviu Stavilă
Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei,
Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

10 lei pentru adulţi, 7 lei pentru studenți (2 studenți intră pe un bilet de 7 lei)

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *