Primul succes – Cinema.edu – „noul val al publicului românesc”

Peste 700 de elevi din 10 şcoli din Bucureşti au venit la film la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Cinema Edu

Asociaţia Culturală Macondo înregistrează primul mare succes al proiectului pilot – Cinema.edu – primul proiect de educaţie cinematografică adresat elevilor de toate vârstele.

Lansat săptămâna trecută, 7-11 martie, Cinema.edu a adus la Noul Cinematograf al Regizorului Român primii elevi care au fost iniţiaţi în lumea cinematografiei mondiale de renumiţii critici de film: Irina Margareta Nistor şi Alexandra Olivotto, profesorul din cadrul UNATC – Radu Igazsag, Rene Kubasek – directorul Centrului Ceh, directorul-adjunct- Vit Prudil şi post producătoarea Maria Murgu.

Prima săptămână a stat sub semnul filmului Lumea fabuloasă a lui Jules Vernes/ Vynález zkázy (sau Invenţie diabolică (1958) de Karel Zeman, unul dintre cei mai importanţi regizori cehi, care a pus bazele bazele animaţiei ceheşti în anii ‘40.

A doua săptămână este dedicată elevilor de liceu. Discuţiile se vor purta pe marginea celebrei animaţii biografice nominalizată la Oscar în 2009 pentru cel mai bun film străin, şi la Palme d’Or în 2008, pentru cea mai bună regie, Vals cu Bashir/ Vals Im Bashir (2008) de Ari Folman.

Clasele primare sunt aşteptate la cinema în cea de-a treia săptămână care va sta sub semnul iniţierii în imagine. Cei mici vor păşi în lumea filmului prin intermediul fraţilor Lumière, a lui Charles Chaplin, Georges Méliès şi Jacques Tati, iar în deschiderea întâlnirilor, vor fi martorii unui moment special de pantomimă susţinut de actorii Adelaida Zamfira şi Nicolae Nastasia care vor face legătura între teatru şi film.

Cinema.edu este un proiect ambiţios care pregăteşte peste 2500 de elevi din peste 30 de şcoli şi licee din Bucureşti, să devină un public de cinema, receptiv filmelor de calitate şi care va înţelege cinemaul ca artă. Din luna septembrie a anului curent, Cinema.edu are toate şansele să fie extins şi la nivel naţional, atingându-şi astfel principalul obiectiv: pregătirea publicului tânăr din România pentru un cinema de calitate.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *