Laura Dumitru si manualele cool!

Noua Generatie de manuale
Pe Laura am cunoscut-o întâmplător. Ne-a trimis un e-mail cu ideea ei, iar nouă ne-a plăcut foarte mult. Nu vi se pare că manualele din ziua de astăzi sunt foarte old-fashioned şi comuniste? Laura, ca şi noi, de altfel, credem că nu sunt prea atragatoare, motiv pentru care de cele mai multe ori le lăsăm uitate prin dulapuri, bănci sau acasă. Şi totuşi, Laura are o soluţie 🙂

sursa foto: immah.ro | arhivă personală

Laura Dumitru

R.: Buna Laura, în primul rând, care e povestea ta?
L.: De când mă știu mi-a plăcut la nebunie să desenez. În clasa a 10-a am descoperit Photshop-ul și m-am indrăgostit de el. Am supraviețuit unui profil de mate info și de acolo am aterizat la Universitatea de Arte din București, secția Grafic Design. Aici mi-am dezvoltat pasiunea pentru design și ilustrație. Sunt o persoană entuziastă, am o gramada de idei care așteaptă nerăbdătoare să le dau viață, Îmi place să joc basket, sunt un fan înfocat stand-up comedy și, din când în când, cochetez cu animația și cu benzile desenate.

Laura Dumitru Work

R.: Spune-ne mai multe despre ideea ta, ce ne-ai impartaşit-o şi nouă prin e-mail.
L.: Sunt în anul 3 și pentru proiectul meu de diploma, mi-am propus să reconstruiesc, din punct de vedere vizual, un manual de română de clasa a Xa, atât în ceea ce privește ilustrația cât și modul de organizare al informaţiei și al elementolor layout. Am plecat de la o idee pe care mi-am format-o eu în liceu și, anume, de multe ori ne place (sau nu ne place) o anumită materie datorită modului în care este prezentată de profesor. Oare are și manualul un cuvânt de spus aici?

R: Cum crezi tu că ar trebui să fie făcut un manual?
L.: Un manual ar trebui să fie făcut în așa fel încât să îţi stârnească dorinţa de a-l frunzări și în afara orei; altfel își pierde mare parte din utilitate. M-ar interesa să aflu care sunt părerile și dorinţele liceenilor de azi în legatură cu manualele școlare. De ce are nevoie un manual ca să fie mai util, mai interactiv și mai interesant? Astept opinii, comentarii și idei oricât de nebune și revolutionare.

Pe Laura o poţi contacta la adresa de e-mail: schoolbook@immah.ro sau poţi lăsa un comentariu acestui articol.
Nu-ţi fie teamă şi spune-ne ideea ta.

Cine ştie, poate proiectul acesta, va ajunge mai mult decât un proiect de diplomă. Manualele noastre chiar au nevoie de nişte haine moderne.

Poţi vedea lucrări ale Laurei aici:
www.immah.ro/

Recommended Articles

2 Comments

  1. N-ar fi tare ca, la romana de exemplu, in loc de tipurile clasice de texte, sa ne lase sa lucram pe texte (povestiri, poezii, whatever) scrise (bine desigur) de alti liceeni? Materiale extrase de la LicArt de exemplu sau chiar de la Teen Press (hint, hint B-) ). Eu una sigur l-as citi din scoarta in scoarta, si se poate aplica la orice limba. 😛

  2. sincer, mie mi se pare o idee foarte buna si originala! keep going!

Leave a Reply

Your email address will not be published.