Joi: black midi – live, în premieră la București 

Mai sunt doar câteva zile până la concertul black midi de la București! Cunoscută pentru melanjul inedit de rock și jazz fusion, precum și pentru elementele de improvizație live, formația britanică va cânta pentru prima dată în România, joia aceasta, 30 iunie, la Control Club.

Trupa se află într-un turneu european ce anticipează noul album, Hellfire.
 
Acces: ora 20 / Show: ora 21
 
Înființată în 2017, la Londra, trupa black midi este compusă din Geordie Greep (chitară, voce), Cameron Picton (bas, voce) și Morgan Simpson (tobe). Cei trei s-au cunoscut pe când urmau cursurile unei facultăți de arte performative, ceea ce le-a oferit mediul ideal pentru dezvoltarea trupei. Chiar după primele concerte, black midi au fost preluați de prestigioasa casă de discuri Rough Trade. Au urmat: un album de debut, Schlagenheim, nominalizat la Mercury Prize, o antologie spoken word lansată independent, un EP de cover-uri după piese celebre, precum și numeroase apariții la festivaluri și în turnee internaționale.

Cel mai recent release este Cavalcade, apărut anul trecut, album ce a impresionat criticii muzicali și a consolidat poziția trupei în fruntea revoluției rock. „Nu ne așteptăm să fim luați prea în serios. Muzica noastră poate fi uneori exuberantă, cathartică, teatrală, comică, absurdă, intensă și brutală, dar cu siguranță va fi mereu distractivă”, spun membrii trupei.

În vara acestui an, black midi vor lansa al treilea album, intitulat Hellfire: „va fi ca un film de acțiune, o epopee de proporții”, spune solistul Geordie Greep. Spre deosebire de Cavalcade, de data aceasta versurile sunt la persoana întâi, iar personajele vorbesc în monologuri dramatice, făcând apel la valorile morale ale ascultătorului. „Aproape tot ce scriu este derivat dintr-o întâmplare reală, ceva ce-am trăit și apoi am transpus în versuri, într-o formă evident exagerată”, spune Greep.  

După ce, recent, au cântat pe scenele de la Coachella, Primavera Sound și Glastonbury, black midi vin pentru prima dată la București, joi 30 iunie, cu piese de pe Cavalcade și Hellfire, într-un concert de neratat.
🎶 black midi playlist 🎶
“Freakish parade of prog-jazz extremity” – The Guardian

“Weird but wonderful” – The Boar

“The best band in London” – NME

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *