Vocalista de jazz, SORINA ROTARU își lansează primul Disc, “Open Your Wings”

“Am urcat pe trepte, am urcat pe stâncă, am urcat pe renunțări și pe trupuri blânde, am urcat pe versuri și am urcat pe frunze, am urcat pe tocuri și desculță am urcat pe ape. Am urcat până la timpul acela care se numește Acum. M-am oprit. Am privit în urmă cum toată vâltoarea de emoții, de trăiri, de pași timizi, strălucitori, miraculoși s-au desfăcut, s-au preschimbat în aripi, iar aripile au devenit muzică. Suntem acum și aici, cu toții, iubind.

Open your wings.”  Sorina Rotaru

Joi, 30 Iunie, ora 20:00, la Teatrul Elisabeta din București, are loc concertul de lansare al albumului de debut “Open Your Wings”, al cântăreței de jazz Sorina Rotaru.

Evenimentul constă într-o întâlnire muzicală de zile mari, în care se vor regăsi reprezentanții marcanți ai jazzului, aparținând tinerei generații de muzicieni din România și din Olanda: pianistul Alexandru Olteanu, toboșarul Iulian Nicolau, contrabasistul Andrea Caruso.

Lor li se vor adăuga, cu momente-surpriză, invitații de top: trompetistul Sebastian Burneci și saxofonistul Cătălin Milea.

Albumul cuprinde o selecție de 9 piese, standarde din istoria jazzului, scrise de compozitori precum Cole Porter, George Gershwin, Jimmy McHugh și alții, rearanjate de muzicienii pe care îi vom regăsi pe scenă: Alexandru Olteanu, Andrea Caruso, Iulian Nicolau și Sorina Rotaru.

Evenimentul va avea și alți invitați de valoare, pe care vă invităm să-i descoperiți, participând.

CD-ul este produs împreună cu Casa de discuri A&A Records și va fi disponibil imediat după concert.

“A alege să devii slujitor în curtea reginei artelor – muzica – înseamnă să te încarci cu o mulțime de responsabilități, pe care Sorina Rotaru și le-a însușit integral, dovada fiind acest prim album al ei, care mă face să exclam din tot sufletul:”EXCELSIOR ! ”  “

Compozitor Liviu Gabriel Prossi

“Sorina Rotaru face parte din noua generație a vocilor jazz din România. Este la început de drum și are șansa de a se înscrie pe axa legendară a jazzului autohton generată de Aura Urziceanu, continuată de Anca Parghel și cu un prezent  vivace azi,  al Luizei Zan sau al Nadiei Trohin. Sorina Rotaru face primul pas în jazzul ”adevărat” cu un debut discografic, ”Open your wings”, de tip ”uvertură” la o promițătoare  carieră artistică. Trebuie susținută, de ce nu ghidată, și mai ales observată cu răbdarea necesară de care are nevoie o tânără artistă pentru a-și atinge obiectivele.

Sorina este ”jazz” și poate fi și ”jazzy”.  Fiți doar alături de ea cu gânduri bune !”

Marica Rădoi Cristian

Sponsori: SmartDrinks.Ro, Fotosfera, Amaze, 2music.ro, Restaurant Calise, Maria Marinciu Makeup, Iza Van Dee, Bon Bijou,  Ivaz Couture

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *