Concert Jazz: Ana-Cristina Leonte, Ciprian Pop, Alex Man

ANA-CRISTINA LEONTE, CIPRIAN POP, ALEX MAN


Sâmbătă 18 decembrie, de la ora 20:30, vă încălzim mintea, sufletul şi spiritul cu un concert de jazz susţinut de către trio-ul format din Ana-Cristina Leonte – voce, Ciprian Pop – chitară şi Alex Man – chitară .

Preţul intrării este 20 lei, iar rezervări se pot face sunând la numărul de telefon 0728 668 463.

Ana-Cristina este studentă în anul III, iar cei doi chitarişti sunt masteranzi la clasa de jazz (coord.prof. Mircea Tiberian) a Universităţii Naţionale de Muzică, Bucureşti. Membrii trio-ului au început să exploreze lumea jazz-ului de ceva vreme, aflându-se în diverse circumstanţe muzicale, de la formule de duo sau trio până la diferite formule de combo şi chiar big band (Alex şi Ciprian). În 2009, într-o formulă extinsă cu pian şi tobe obţin Premiul Radio România Muzical la Festivalul Internaţional de Jazz Studenţesc (Târgu-Mureş, Ciprian şi Ana-Cristina) şi ulterior participă cu un recital la OpenAir Jazz Festival (Târgu-Mureş); la acelaşi concurs Alex Man obţine premiul pentru Cel mai bun instrumentist.

Pentru Ana-Cristina şi Ciprian anul 2010 este deosebit de prolific, datorită numeroaselor concerte susţinute prin proiectul Oportunităţi la tine acasă în Bucureşti, dar şi în oraşele din ţară, activitatea concertistică intensă având un rol foarte important în dezvoltarea experienţei ca interpreţi de jazz. Fiecare dintre membrii trio-ului sunt implicaţi şi în diverse alte proiecte, de unde rezultă o maleabilitate şi capacitate de adaptare a fiecăruia, la diferite conjuncturi muzicale; acest fapt generează deasemenea o serie de influenţe pe care le exercită fiecare membru ca individualitate muzicală, dar care se îmbină fluent în această formulă, prestaţia trio-ului fiind una profund personală, care colorează interpretarea standardelor de jazz şi latin jazz cu o varietate de arome muzicale.

Alex Man – cel mai experimentat dintre membri, a avut concerte în Scandinavia și Ungaria; a colaborat cu nume rezonante cum ar fi: Marius Popp, Maria Răducanu, Teodora Enache, Pedro Negrescu, Luiza Zan, Sorin Romanescu; în 2010 participă la USA Big band Tour.

Ciprian Pop este un chitarist apreciat şi solicitat în peisajul jazz-ului românesc, a susţinut numeroase concerte, colaborând de asemenea cu Sorin Romanescu, Luiza Zan, Vlad Popescu, Cristi Soleanu, Mircea Tiberian, etc.
Ana-Cristina Leonte – multe din colaborările la activ sunt comune cu ale celorlalţi doi membri: Mircea Tiberian, Sorin Romanescu, Vlad Popescu, Cristi Soleanu, Berti Barbera şi Nicu Patoi etc., cea mai recentă colaborare de referinţă fiind proiectul Paul Celan, din noiembrie 2010, în ţară, cu Maurice de Martin (tobe), Mircea Tiberian (pian), Chris Dahlgren (dublu bass) şi în Viena cu Mircea Tiberian, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer (vioara) şi Pierre Borel (saxofon alto).

Tete-a-Tete Coffee Art & Chill
Parcul Herastrau, langa Gradina japoneza
Bucuresti – sector 1

Tete-a-Tete Coffee Art & Chill este un lounge pitoresc in mijlocul naturii, un spatiu de cultura si voie buna, unde te relaxezi la o cafea, un ceai, o poveste, o carte, o surpriza. Localul s-a nascut din nevoia unui loc intim in parcul Herastrau, cu atmosfera calda si preturi pentru toate buzunarele. Tete-a-Tete isi propune sa aduca aerul Parisului si o portie placuta de cultura in viata celor ce ii trec pragul: cu o carte din biblioteca, cu o piesa de teatru jucata de faimosi actori romani, cu un concert de jazz sustinut de cei mai buni muzicieni romani ai momentului, cu expozitii, targuri de vintage, arta si handmade sau chiar cu muzica electronica contemporana.

https://www.facebook.com/Tete.a.Tete.Chill
https://www.twitter.com/TeteaTeteChill

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *