2/3 galeria continuă seria de rezidență în cadrul proiectului „O copie mecanică”, cu artistul Vlad Albu

Fotograful Vlad Albu continuă seria în rezidență la 2/3 galeria și expune, în perioada 13-23 noiembrie, în cadrul proiectului „O copie mecanică”, concepte fotografice unice realizate în relație cu spațiul galeriei de artă 2/3.

Vernisajul expoziției „O copie mecanică+Vlad Albu” va avea loc pe 17 noiembrie, începând cu ora 18:00, la 2/3 galeria.

„Ne simțim siguri într-un spațiu în momentul în care avem o urmă de înțelegere a ceea ce se află în interiorul și exteriorul acestuia. Acest perimetru poate fi dat de către limitele spațiului sau îl putem imagina. Puntea de legătură dintre interior și exterior este dată de goluri.” Vlad Albu

Expoziția „O copie mecanică” își propune să chestioneze concepte legate de mecanizarea procesului fotografic, vrând să exploreze idei legate de unicitate, original și copie, cât și despre mistificările imaginii fotografice.

Iubitorii de fotografie sunt invitați să viziteze spațiul 2/3 galeria până pe 4 decembrie, în intervalul orar 12:00-20:00 și să participe activ sau pasiv la actul artistic generat de artiștii fotografi aflați în rezidență.

Astfel, timp de patru săptămâni, galeria se va transforma într-o cameră fotografică și va funcționa, concomitent, ca o cameră obscură și instalație experiențială, ca spațiu expozițional și ca atelier de creație, artiștii în rezidență fiind invitați să realizeze lucrări artistice si instalații fotografice în situ.

Despre artișt

Vlad Albu (n.1992) locuiește și lucrează în București. Și-a finalizat studiile de licență (2017) și master (2019) în cadrul Departamentul Imagine Dinamică și Fotografie a Universității Naționale de Arte București. Practica sa artistică include fotografie, instalații și publicațiile de artist. Lucrările sale sunt în principal preocupate cu arhitectura și relația umană cu spațiile construite, naturale și imaginate. A expus la Salonul de proiecte, Galeria Posibilă, Galeria Ivan, Atelier 35, Aici Acolo, Galeria Aparte.

Expoziție susținută de Banca Transilvania.

Vinul degustat in timpul vernisajelor oferit de Crama Avincis- Domeniul Vila Dobrusa.

Parteneri media: IQads, Smark, Modernism.ro, The Institute, Zile și Nopți, Revista Propagarta, Revista Zeppelin, Iqool

Demers artistic susținut de: Smart FM

Despre 2/3 galeria:

2/3 galeria este o galerie tânără de artă fondată în București, ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie. Spațiul expozițional a fost deschis pe 10 iunie 2021 la București.

Puteți urmări activitatea 2/3 Galeria pe:

Picture 2 2pe3GALERIA                  Picture 3 2pe3galeria

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *