Asuma-ti riscul!


Asuma-ti riscul!

de Adrian – cititor Teen Press

Viața nu se învârte întotdeauna numai în jurul pașilor făcuți cu grijă, prudent și atent la tot ce se întâmplă în jur. Câteodată, avem nevoie de un șoc; și când vorbesc de șoc, mă gândesc la un impuls din acela care ne dă o stare motivantă, energică dar, fără un scop anume. Nu ai un plan în minte, nu pregătești terenul de război ci, pur și simplu ieși pe ușă și îți urmezi instinctul. Ce vrei tu să faci în acest moment, ceva ce ți-ai dorit întotdeauna însă, nu ai avut curajul de a-l duce la bun sfârșit sau măcar de a-l începe. Furnicături din cap până în vârful degetelor, senzația periculoasă, dar excitantă, care îți dă impulsul de a face ceva interzis sau ieșit din comun. Nu știi sursa, dar știi ca ai nevoie de ea.

Totuși, ca să fiu mai explicit, când mă refer la ceva ieșit din comun nu spun ”Hei, du-te și umblă gol pe stradă, e incitant!”. Nu! Mă refer la o zi obișnuită unde ți se ivesc în fața ochilor diferite oportunități, portițe care îți dau posibilitatea de a face ceva…important, pentru tine. În cazul multora, frica, cenzurarea, teama ieșirii din tipar, îi împiedică să țintească către ceva mai sus, către un scop anume, chiar către o simplă satisfacere a poftei (aici depinde de fiecare despre ce pofta e vorba ;)) Haideți să le tăiem pe cele trei de pe listă și să încercăm să ieșim din cutie câteodată; nu să ieșim în evidență doar de dragul atenției ci, să ne simțim bine. Asta înseamnă sa îți asumi un risc, să faci ceva care te atrage însă, să nu știi sigur care vor fi consecințele; să ai curajul, tupeul necesar de a duce totul până la capăt.
Eu zic că e o rețetă a vieții pe care ar trebui să o urmăm din când în când.

Recommended Articles

3 Comments

  1. “Totuși, ca să fiu mai explicit, când mă refer la ceva ieșit din comun nu spun ”Hei, du-te și umblă gol pe stradă, e incitant!”. Nu! Mă refer la o zi obișnuită unde ți se ivesc în fața ochilor diferite oportunități, portițe care îți dau posibilitatea de a face ceva…important, pentru tine.”
    – Idealism scolaresc. No, amu daca e sa luam un caz real: gandeste-te ca ai o anumita medie la un examen ( de care depinde viitorul tau) si esti multumit de ea, dar crezi totusi, ca nu ai fost punctat destul. Buuun. Acum, partea de risc o reprezinta posibilitatea de a face contestatie ( si de a-ti strica sau imbunatati media respectiva) sau de a sta asa. Crede-ma ca o alegere d-asta te freaca grav la cap. Oricum, vorbitul la modul general e ok, dar stii cum e… realitatea ne omoara.

    1. Eu vorbeam de riscul care ne scoate puțin din tipare și prin care ne putem ”aerisi”, ca să zic așa. În cazul mediei, acel risc face parte dintr-o decizie importantă în viața noastră și care ne va afecta într-un fel sau altul, în viitor. Sunt multe cazuri în care trebuie să ne asumam riscuri și sunt riscuri neprevăzute, încercări ale vieții; eu prefer să le numesc pur și simplu decizii importante. Viața n-ar mai fi cocheta și traită din plin daca n-am avea și din acestea. 🙂

  2. Missed me,bitch ??:X

Leave a Reply

Your email address will not be published.