Let’s get this party started! – Balul Bobocilor in Centrala

scoalacentrala_vladalbu_teenpress1

de Sabrina Canea – redactor
foto: Vlad Albu – seminarist foto

După atâtea postări pe Facebook despre cât de nașpa și obositoare este școala, dar și cât de îngrădiți suntem noi de ea, noi ca tineri revoluționari ai lumii, în sfârșit am (re)văzut acel suflu energic și răsunător al generației noastre, suflu ce părea a fi îngropat undeva adânc sub parcarea profilor. „Centrala“ ne-a demonstrat că nebunia încă există, și câștigă din ce în ce mai mult teren în fața rutinei de adult. După două luni de învățat la foc automat (poate?!), timpul distracției a sosit, iar liceenii au profitat la maximum de acest lucru.

Cu toate că a fost plasat duminică seara, 10 noiembrie, zi de doliu național printre elevi, știind că lunea vine din ce în ce mai vertiginos, Balul Bobocilor din Școala Centrală a fost printre cele mai mișto baluri de anul acesta. Liceenii nu erau nicidecum obosiți, ci, mai degrabă nerăbdători ca distracția să înceapă.

scoalacentrala_vladalbu_teenpress2

Știți și voi rutina balurilor, așa-i? Fetele își plimbă puțin toaletele, ne căutăm toți colegii, băieții își caută făloși partenere, și tot așa. Pe lângă acestea, pe fundal avem nelipsitele ritmuri tehno și dance, specifice cluburilor. Ei, toată această scenă monotonă a fost spartă de începerea Concursului de Miss și Mister. Lumina s-a stins ușor, ușor, și dintr-o dată țipetele au devenit noul ritm dance al serii. Pe scenă au apărut frumușeii noștri bobocei care au spart gheața printr-un dans țigănesc pe „Hora din Moldova“. Cert este că o piesă mai potrivită nu puteau alege.

Înainte de a-i cunoaște propriu-zis pe boboci, am avut plăcerea de a întâlni alți tineri talentați ai liceului. Andrei Petre, acompaniat la chitara de Rareș Manolache, a ridicat sala în aer cu unul dintre cele mai bune interpretări ale melodiei „Impossible“ (James Arthur), toate blițurile fiind pe el. Nici Teodora Dinu nu s-a lăsat mai prejos, și ne-a invitat la dans pe „I need a hero“ (Bonnie Tyler) și „Edge of Glory“ (Lady Gaga), iar băieții nu s-au abținut de la fluierat.

scoalacentrala_vladalbu_teenpress3

Defilarea de zi a adus cu sine domnișoare finuțe și drăguțe, dar și domnișori eleganți și determinați să câștige. Mai cu indicații din „culise“, mai cu priviri timide și pierdute, cele 6 perechi au fost super. Cu toate că emoțiile stăpâneau scena, Denisa Trofin n-a așteptat ca aceastea să fie simțite și-n cazul ei, și ne-a ridicat de pe scaune pe hit-uri ca „On the floor“ (Pitbull), „Do it like a dude“ (Jessie J), „Pleacă“ (Vunk) și „Orice ar fi“ (melodie proprie). Denisa a venit și cu două animatoare foarte drăguțe, și asta se putea observa din privirile pe fugă ale băieților. Rareș Manolache ne-a cântat „Let her go“ (Passenger), acompaniat la tobe de Andrei Petre. Brichete n-am avut ca să fim în trend cu anii ’80, dar noroc cu lanternele de la „aifonuri“, așa că atmosfera era mai ceva ca la concertele în aer liber. Amuzant a fost că atunci când intrase și vedeta noastră de la tobe într-un super solo, doar ce auzi „ieși, mă, d-acolo!“, iar domnișorul s-a executat imediat.

Boboceii noștri ne-au arătat cât de grațioși sunt prin proba de dans, aducând la viață stiluri cât mai diverse, de la cabaret, la vals vienez, la cha-cha, R&B și disco. Cu toate că emoțiile zburdau în micii concurenți, fruierăturile și susținătorii din public le-au mai dat ceva curaj.

scoalacentrala_vladalbu_teenpress4

Trupa de dans a Școlii Centrale – Unlimited Beat – a făcut, și de această dată furori. Nici Miruna Popescu, invitată din partea Școlii de Arte București, nu s-a lăsat mai prejos, și ne-a arătat că-și merită toate premiile, interpretând Dufy („Mercy“) și Bridgit Mendler („Ready or not“). Cu toate că instrumentele băieților de mai devreme (Andrei și Rareș) le-au împiedicat puțin pe cele două dansatoare ale Mirunei, a avut un moment de toată frumusețea.

Proba de talent ne-a lăsat mai în glumă, mai în serios, cu gura căscată. Participanții au jonglat cu interpretări din Romeo și Julieta, dans, cântec, și nu numai. Putem spune că Shakespeare n-a mai fost de mult așa de aplaudat și, cu toate că participanții n-au nimerit toate notele, lumea țopăia nevoie mare. Trupa „The Box Office“ ne-a injectat rockul în vene pe piesele „It’s my life“ (Jon Bon Jovi) și „Seven Nation Army“ (The White Stripes). Defilarea ținutelor de seară a fost ultima probă, iar dacă până atunci piticii noștri erau speriați, acum erau complet familiarizați cu întregul peisaj.

Iar acum, ca Miss și Mister popularitate îi avem pe Denisa Dobre și Nicula Alexandru, banderola de Miss Fashion TV s-a dus la Grigorie Ana Elena, iar Miss și Mister Școala Centrală 2013-2014 sunt Antonia Roateș și Cîrdu Cosmin. Felicitări, guys!

scoalacentrala_vladalbu_teenpress5

După încheierea concursului de Miss & Mister, pentru tinerii prezenți distracția a început în sfârșit, adeverindu-se și versurile celor de la ROA: „muzica-i supremă, ne ridică pe toți!“.

scoalacentrala_vladalbu_teenpress6

Să fi uitat ceva? Da, parcă mai cântase un anume Grasu XXL. Cert este un lucru: oamenii n-au stat un minut jos, iar prezența lui Grasu a întărâtat pe toată lumea la distracție.

Cu alte cuvinte a fost o seară pe cinste. Bobocii și-au primit cu brațele deschise Miss-a și Misterul și, împreună cu colegii lor mai mari, au pornit o zbânțuială fără precedent. Trecând de atmosfera încinsă creată de liceeni, dar și cu ajutorul DJ-ului, balul a fost organizat ca la carte.

Albumul cu toate fotografiile îl găsiţi aici.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *