Distractie si muzica buna la balul bobocilor din „George Enescu“

_MG_0506

de Ana Pogonariu – corespondent pe scris
foto: Raluca Urda – corespondent pe foto

Miercuri, 21 octombrie, Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu“ a dat START unui alt val de baluri al proaspeţilor bobocei. Cu mic, cu mare, muzicienii din Enescu s-au adunat în jurul orei 20:00 în faţa clubului Princess, nerăbdători să dea drumul petrecerii.

Până să se încingă atmosfera, fetele s-au făcut remarcate prin fel de fel de ţinute. Dar aşchia nu sare departe de trunchi, așa că nici băieţii nu au fost mai prejos. Aproape de ora 21:00, pe scenă şi-au făcut apariţia Felicia Juvină şi Vlad Chiurlea, prezentatorii acestui bal, şi elevi ai C.N.G.E. Prima probă în cadrul concursului de „Miss şi Mister“ a constat în proba CASUAL, aşa-zisul „mers de zi“, în care atât publicul, cât şi juriul i-au cunoscut mai bine pe concurenţi. Cât despre aceştia, am aflat câţi ani au, ce îi pasionează, ce vor să devină „când vor fi mari“, dar nu în ultimul rând, la ce instrument cântă.

_MG_0240

Cea de-a doua probă a constat în mai multe întrebări de cultură generală, precum: „Cine a descoperit America?“, „Cât timp a durat războiul de 100 ani?“, dar şi întrebări în temă cu profilul liceului: „În ce an s-a născut George Enescu?“ sau „Care este omonimul gamei lui DO MAJOR?“. La această probă, unii s-au descurcat miraculous de bine, în timp ce alţii au întâmpinat mici dificultăţi.

Aşadar, după o rundă de culturalizare despre America sau Enescu, a urmat o mică pauză în care toţi cei prezenţi au dansat pe remix-urile unor melodii celebre, precum „Lean On“ sau „Hey Mamma“.
Următoarea probă la care au fost supuşi bobocii a fost aceea de KARAOKE CU HELIU. La aceasta, micii artişti de pe scenă au trebuit sa cânte hit-uri precum „Vedeta mea“, „Perfect fără tine“, „Mă iubeşte femeile“ sau „Drumurile noastre“. Însă, partea amuzantă a acestei probe a fost că au trebuit să cânte o strofă a melodiei respective, după ce au inspirat heliu. Precedând această introducere în atmosfera amuzamentului, în jurul orei 22:00, pe scenă şi-a făcut apariţia unul dintre invitaţii speciali, şi anume Cosmin Natanticu. El a susţinut un show de stand-up comedy, care a distrat pe cinste toţi bobocii, povestind din experiețele sale de licean, şi din cele de la „TAXI DRIVER“.

_MG_0371

Când momentele de divertisment s-au sfârşit, tot clubul era în picioare. Toată lumea dansa, zâmbea și se distra aşa cum ştie ea mai bine: fie la bar, fie în mulţime, dansând, ori pe o canapea cu o tipă sau un tip. Important este că toți petreceau de mama focului: de la profesori, până la elevi.

A urmat proba de seară, unde bobocii au trebuit sa dea dovadă de eleganță, finețe şi rafinament. Încă de la prima pereche, publicul era în extaz, fiind cuprins de grația concurenţilor. Aplauzele şi gălăgia au cuprins tot clubul până la defilarea ultimei perechi. Fetele au fost feminine, deşi copleşite de emoţii, iar băieţii au arătat maturitate şi siguranţă. Cele zece prechi au defilat pe melodii precum „Say you love me“ sau „How deep is your love“ (varianta acustică), transmiţând o continuă emoţie în inimile tuturor.

_MG_0369

După acest moment „deep“, ca să îi spun aşa, a urcat pe scenă trupa 4STYLES, formată din doi băieţi şi două fete. Cei patru au dansat pe tot felul de hit-uri, începând cu melodii ţigăneşti, până la „Because of you“, făcând un show pe cinste. Balul bobocilor a continuat cu nelipsitul vals al concurenţilor, iar imediat după, fiecare dintre ei a defilat pentru proba de popularitate.

Apogeul balului a fost atins în momentul în care cel de-al doilea invitat special şi-a făcut apariţia pe scenă, şi anume Delia. Aceasta a cântat până puţin după miezul nopţii melodii celebre precum: „Inimi desenate“, „Cum ne noi“, „Ipotecat“, „Pe aripi de vânt“ sau „Vino înapoi“. Deliei îi era foarte dor de vară, aşa că a introdus atmosfera acesteia cu melodia „A lu’ Mamaia“. Desigur, din playlist nu a putut lipsi hit-ul „Da, mamă!“, care a declanşat un delir printre fete, şi nu numai. Cu melodia aceasta, Delia şi-a luat rămas-bun de la publicul din Enescu, mărturisind că i-a făcut o mare plăcere să cânte în faţa viitorilor artişti, în ciuda faptului că ea a terminat liceul „Dinu Lipatti“.

_MG_0757

Aşadar, după atâta aşteptare şi distracţie, a sosit momentul culminant, în care membrii juriului au tras linie şi au ales câştigătorii. Miss Popularitate a ieşit Denisa Pîrvulescu, în vârstă de 14 ani, care studiază pianul. Mister Popularitate a ieşit Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, în vârstă de 15 ani, studiind canto jazz. Miss Boboc a fost aleasă Sabina Enache, care are 14 ani şi studiază harpa. După bal, am stat de vorba cu ea, şi ne-a dezvăluit câteva din gândurile sale de pe scenă, cum că era emoţionată şi nu s-ar fi gândit niciodată la acest premiu. În acelaşi timp, de când era mic, Iulian Baluțel, câştigătorul premiului de Mister Boboc, şi-a dorit această reuşită, făcându-l mândru faptul că a câştigat. Totuşi, pe locul al II-lea s-au situat Teodora Ionescu şi Ştefan Bobeico, iar pe locul al III-lea Elena Alfloarei şi Lucian Stancu. Pe lângă aceste premii, s-au mai stabilit alte două premii, Miss Oriflame şi Miss Victoria’s Models, câştigate de Denisa Pîrvulescu, respectiv Teodora Ionescu.

_MG_0839

Una peste alta, a fost un bal reuşit, cu o organizare destul de bună, în care liceenii s-au distrat pe cinste. La final, cu toţii au plecat cu un zâmbet larg pe buze, dar cu o singură întrebare: Oare cum va fi anul viitor?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.