Vacanta (im)perfecta

vacata_(im)perfecta-roxana_leocovici-teenpress-comb-

de Ruxandra Şiclovan – colaborator
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Ce modalitate este mai placută de a-ţi petrece vacanţa pe timp de iarnă? Aceea de a-ţi petrece tot timpul liber abia aşteptând să sari în zăpadă (sigur, holbându-te pe geam şi proiectând în minte cum ar fi să te afli cu prietenii afară şi să ai the time of your life).

Din păcate, mai sunt şi ghinionişti care au marea oportunitate de a sta în casă absolut toată vacanţa, deoarece, viaţa zbuciumată pe care o duc, îi conduce la mici accidente, care le impun într-un anume fel ca, pe viitor, să aibă mai mare grijă pe unde calcă, şi cum anume.

Ca să nu fiu tocmai eu excepţia de la urmările pe care i le poate aduce neatenţia unui om, am avut şi eu piciorul în gips timp de trei săptămâni, chiar înainte de Crăciun. Vă daţi seama că am avut şansa de a dansa într-un singur picior la toate numeroasele petreceri la care am putut merge (not!), şansă nemaiîntâlnită până acum.

Bine, şi stând acasă (adică obişnuindu-te cu ideea că nu ai cum să ieşi afară) poţi face diverse lucruri, care îţi ocupă cât de cât timpul şi au rolul de a alunga plictiseala. Aşa poţi să îţi propui să faci mai multe lucruri noi, pe care înainte poate nu aveai timp să le faci din cauza timpului scurt pe care îl aveai la dispoziţie. Poate chiar să îţi întocmeşti şi o listă cu ceea ce vrei să faci în perioada când eşti nevoit să stai în casă.

Un adevărat sprijin în astfel de situaţii sunt prietenii, care vin la tine să se asigure că nu începi „petrecerea“ fără ei. Savurezi clipele petrecute cu ei cu plăcere, râzi, „bârfeşti“, te simţi ca şi când nu ai avea nici un fel de probleme. După ce au plecat, simţi deodată că nu mai ai ce face? Nu dispera! Mai sunt o gramadă de activităţi pe care poţi să le faci.

De exemplu, să începi să te uiţi la un serial al cărui subiect ţi-a captat interesul (bănuiesc că nu preferi telenovelele, în care finalul se poate deduce încă de la început) şi, eu ştiu, să vorbeşti la telefon cu orele – măcar ai o scuză atunci când vin ai tăi să îţi reproşeze că ai depăşit limita :-). Bineînţeles, lista poate continua până la infinit şi înapoi, dar asta ţine de fiecare.

Dacă nu ai păţit ceva care să te „ţină“ acasă atunci când vrei mai puţin, nu te speria: poate să ţi se întâmple oricând 🙂 (better not).

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *