To be, or not to be a good actor


Trupa AS Lazar

de Ioana Bărbulescu – colaborator
foto: Ovidiu Udrescu

AS, trupa de teatru a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“, revine în acest an într-o formulă nouă, avându-l ca regizor şi coordonator pe Andrei Gheorghe, fost elev al liceului şi actual student al U.N.A.T.C.

Proiectul lăzăriştilor a fost unul ambiţios, alegând piesa „A douăsprezecea noapte“, de William Shakespeare, cu o acţiune complexă, înţesată de intrigi, închisă printr-un final abrupt.

Olivia, o contesă bogată, este prinsă în mijlocul unei lupte tăcute între cei care o înconjoară. Pe de o parte se află Sir Toby, unchiul Oliviei, împreună cu prietenul său, Sir Andrew Aguecheek. Aceştia sunt susţinuţi de camerista Maria, de bufonul Feste şi de slujitorul Fabian, în încercarea de a-l înlătura pe Malvolio din cercul de apropiaţi al contesei. Cunoscând slăbiciunea lui Malvolio pentru stăpâna sa, ei se decid să îi facă o farsă, care îl va aduce pe acesta în pragul nebuniei.

Într-un adevărat tur de forţă, actorii au reuşit să redea trăirile intense ale personajelor lor, făcând cinste comicului shakespearian şi surprinzând esenţa teatrului clasic. Talentul şi dăruirea celor de la AS sunt de necontestat, iar impresia pe care au lăsat-o publicului în urma spectacolului a fost una excelentă, conform tuturor aşteptărilor. Dacă a fost ceva ce nu mi-a plăcut la „A douăsprezecea noapte“, a fost faptul că nu a durat mai mult.

În încheiere, jos pălăria în faţa lui Andrei Gheorghe şi a celor şapte actori superbi – Mara Şimon, Irina Mateescu, Alina Neculai, Gabriel Feresteanu, Şerban Dănescu, Ionuţ Mirea şi Alin Popescu.

Acest articol a aparut in revista Teen Press, nr. 36, Aprilie 2010
Tema: Cum sa fii roman?

Recommended Articles

1 Comment

  1. Name required

    foarte misto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *