Tipuri de boi


Tipuri de boi

de Ana-Maria Costache – redactor
desen de Ovidiu Udrescu

Dacă în numărul 34 am făcut un mic studiu asupra vacilor de la oraş, în acest număr am decis să vă prezint modul de adaptare al boilor de oraş, însă bazat nu numai pe evidenţe, ci şi pe participarea lor directă la studiu. Se spune că boul este perechea ideală a vacii. Total adevărat! Aceste animale masive, nu atât prin corporalitate, cât prin impactul pe care îl au în societate, manifestă atitudini, preferinţe, comportamente izbitor de asemănătoare cu ale vacii. Diferenţierea între sexe se face, bineînţeles, prin trăsăturile fizice, excesiv puse în evidenţă (copite, coarne, sistemul muscular, reproducător etc.) cu ajutorul unor mici artificii create tot de ei, în acest sco

După cum se ştie, agresivitatea acestor animale atinge un punct destul de înalt, iar încercarea de a interacţiona ar putea fi o greşeală, însă este nevoie de sacrificii de dragul „ştiinţei sociale“. Locurile cel mai frecventate de aceşti boi sunt, evident, cele mai populate, pentru că doar aşa pot ieşi în evidenţă; iar câteva exemple sunt în interiorul/ afara unui mall, în zona Piaţa Unirii, mai exact în faţa magazinului Unirea etc. Cum spuneam, implicarea lor în studiu va fi directă, prin intermediul interviului realizat de subsemnata. Înainte să relatez desfăşurarea cercetării, ţin să menţionez că cea mai bună cale de abordare a acestor boi este o atitudine cât mai firească, care să nu sugereze superioritatea ta faţă de ei, mare răbdare şi un zâmbet pe buze, care să-i facă să se simtă relaxaţi şi confortabil. După intervievarea mai multor exemplare, am hotărât că trei dintre acestea (Shmenul, SexOxul şi Ionel) sunt suficiente studiului, pentru că toţi fac parte din categoria celor care urmează reguli stabilite de turmă.

Întrebările adresate au fost relativ simple, după cum urmează: „Cum vă petreceţi timpul liber?“; „Care este mâncarea preferată?“; „Vă place viaţa de oraş mai mult decât cea de la ţară?“; „Ce vă enervează cel mai mult în viaţa asta?“; „Descrieţi femela perfectă în trei cuvinte“; „Care credeţi că este punctul vostru forte?“.

Deşi aş putea să comit o eroare, pentru că nu am inclus în studiu un număr mai mare de exemplare din această specie, îmi asum riscul şi menţionez că nu ar fi fost cazul să fac aşa ceva. Concluzia este următoarea: făcând un rezumat, aflăm că boii preferă jocurile video şi ieşitul cu prietenii prin cluburi, „la gagici“ (de aici ne dăm seama cum îşi denumesc reprezentantele sexului opus), sunt gurmanzi, dar tind să se detaşeze de mâncarea tradiţională şi să o consume pe cea de la fast-food – un motiv pentru care s-au adaptat foarte uşor la viaţa de la oraş pe care, aparent, o preferă mai mult. Caracteristicile alese pentru a descrie femela perfectă au fost, după cum era de aşteptat, „să fie blondă, ochii albaştri şi la corp bine“; dar tot ei susţin faptul că femelele „fiţoase“ sunt cel mai enervant lucru, aşadar le preferă mai docile. În ceea ce priveşte punctul lor forte, nu m-am ales cu ceva concret, însă, spre deosebire de vaci, pot spune că boii şi-au dezvoltat simţul umorului.

În urma acestor cercetări, aş vrea să rectific ceea ce am notat în studiul cu şi despre vaci, anume faptul că ele mână împreună cu ciobanii; de fapt, trecerea de la câmp la oraş s-a făcut influenţate fiind de aceşti boi, iar ciobanii plătesc acum preţul neatenţiei cuvenite asupra lor.

Deci da, de data aceasta poate fi vorba de un Terminat-or 2!

Acest articol a aparut in revista Teen Press, nr. 36, Aprilie 2010
Tema: Cum sa fii roman?

Recommended Articles

2 Comments

  1. ai uitat sa precizezi mirosul tipic emanat pentru atragerea reprezentantelor de sex opus, un miros natural, boul de oras bazandu-se pe farmecul sau si neavand incredere in produsele comercializate (daca nu sunt Harmani, D(aniel)&G(abi) etc)

  2. D(umb)&G(ay)

    Frumos articol …

    Keep up the good work …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *