Punctuletul de pe j

punctuletul_de_pe_j-ioana_muntean-colab_foto-teenpress

de Andreea-Dorina Ciobanu – colaborator
foto: Ioana Muntean – colaborator foto

Pune punctul pe j. Simte-te liber. Exprimă-te liber. Spune ce vrei când vrei. Nu te teme de greşeli. Acţionează cum îţi dictează vocea interioară. Ascultă-ţi instinctul. Ai propriile ţeluri. Urmează-ţi visurile. Zâmbeşte şi îndrăzneşte să visezi.

De ce am început aşa? A fost doar o introducere. Acum trebuie să vorbesc despre punctul de pe j.
Deocamdată habar nu am despre ce ar trebui să scriu, dar sper să-mi vină vreo idee în timp ce scriu. OK, deci clar nu trebuie să uitam de punctul de pe j, respectiv i. Toată lumea ştie că detaliile sunt importante şi punctul acela e un detaliu semnificativ aici. Aveam un profesor care spunea că punctul de pe i e foarte important şi făcea de fiecare dată un guguloi deasupra lui. Se simţea foarte mândru după aceea.

Acum să ne întoarcem la partea figurată a expresiei. Că, până la urmă, asta e mai importantă. Trebuie să fii cât mai clar şi concis în orice situaţie. Şi direct, bineînţeles. Cât să nu-i superi pe ceilalţi.

Recapitulăm: concis, clar, direct. OK, şi altceva? Păi gândeşte-te la oamenii de succes, care şi-au propus ceva şi au reuşit în domeniul acela. În viaţă trebuie să realizezi ceva. Să ai pasiunile tale, munca ta care să te facă fericit. Trebuie să îndrăzneşti să visezi şi să te dedici acelui lucru, odată ce ai aflat care este vocaţia ta.

Orice om poate să facă ceva dacă îşi urmează visul. Şi gândeşte-te că visul acela e punctul de pe j. Trebuie să-l pui. Să nu uiţi de el niciodată.

Recommended Articles

2 Comments

  1. Iti urmez sfatul din paragraful de inceput:
    Este un articol jalnic, cum bine spui, fara vreun subiect, imi vorbesti de un profesor, apoi o dai in oameni de succes, ca apoi sa aflu ca “i” si “j” sunt niste mari scheme de litere pentru ca au punct deasupra. In final nu inteleg nimic, tocmai pentru ca nu aveam ce intelege. Lasa-te de scris articole cu aer de seriozitate si retrage-te pe un blog obscur in care sa-ti inviti prietenii sa citeasca.

    Nu iti urmez sfatul din primul paragraf:
    Pe alocuri ai o idee de la care poti dezvolta subiectul, dar moare in fasa pentru ca te complici, probabil din cauza ca vrei sa spui prea multe.

    Care varianta iti place? Ma mai exprim liber?

    Si nu am inteles de ce punctul de pe “j”? Doreai sa atragi atentia sau ce?
    De ce nu punctul de pe “G”?

  2. Ana Maria Costache

    daca te apuci sa scrii fara sa ai nici un habar, nu o sa iasa nimic.
    pt razvan: e mai greu sa pui punctul pe G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *