Primavara – noul hobby

Primavara - noul hobby

Primavara - noul hobby

de Sabrina Canea – colaborator
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Avem şi noi primăvară? Da, avem! Şi se pare că nu a rămas prizonieră în Narnia, spre bucuria noastră, a adolescenţilor.

Ei bine, cu toţii ştim că odată cu venirea primăverii, sălile de clasă se cam golesc, elevii găsindu-şi fel de fel de alte activităţi. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că se chiuleşte la greu, bre! De ce? Primăvara nimănui nu-i prieşte treaba, cu atât mai puţin elevilor bucureşteni. Bucuroşi că nu mai sunt treziţi dimineaţa de vuietul viscolului ce obişnuia să bată obraznic în geam, ci de cântul dulce al păsărelelor, liceenilor le este mai mare dragul de ducă. Şi totuşi să fim serioşi, voi ce-aţi alege: să staţi închişi într-o clasă plină de minţi năuce şi să vă ciocniţi ouăle cu profii sau să mergeţi la o plimbare relaxantă prin Cişmigiu unde nimeni nu vă poate bate la cap? Ştiu deja care este răspunsul, că doar vrăbiuţele sunt mult mai simpatice decât discuţiile aprinse pe tema Renaşterii.

Sindromul de „chiulangită cronică“ sau, altfel spus, chiulul este practicat de elevi dintotdeauna datorită unor motive bine întemeiate. În general, acestea sunt direct proporţionale cu vremea de afară şi cheful elevului de ore şi de aici ştiţi şi voi.

Se pare că, mai nou, experimentele din laboratoarele de fizică şi chimie sunt înlocuite cu lecţii deschise în cafenelele din centrul Bucureştiului. Nu e de glumă, acolo se discută cele mai importante probleme ale lumii! De exemplu, de ce Vasile are sute de like-uri pe Facebook, de ce Ileana e preferata dirigăi sau ce îi place lui Marinică la Mara.

Odată cu razele orbitoare ale soarelui şi cuplurile dau năvală prin parcurile capitalei. Nu ştiu cum se face, dar cred că există o organizaţie bine plătită, ce are grijă ca toţi adolescenţii să se cupleze în acelaşi timp… însă să se şi despartă în acelaşi timp. Până şi facebook-ul ia parte la acest ritual.
De ce mai chiulesc liceenii?

Pur şi simplu… ca să doarmă! Poate vi se pare ciudat, însă somnul de dimineaţă este cel mai dulce şi odihnitor. Mulţi dintre liceenii de astăzi ştiu acest amănunt şi preferă să întârzie sau chiar nici să nu se mai ducă la prima oră, o oră de obicei predată de un prof bezmetic care adesea uită să mai pună absenţe, pentru a-şi putea face somnul de frumuseţe.

Una peste alta, primăvara este un anotimp prielnic pentru orice. De aceea, adolescenţii nu aşteaptă de două ori să li se zică acest lucru şi iau la pas toate parcurile Bucureştiului. Şi totuşi, de ce nu ar face-o? Până la urmă şi Eminescu chiulea pentru a o vedea pe misterioasa frumoasă din Ipoteşti, aşa că avem de unde lua exemplu. Şi totuşi, ce ne poate inspira mai mult decât o zi însorită în liniştea naturii?

Recommended Articles

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.