Nimic nu se pierde…

Nimic nu se pierde...

Nimic nu se pierde...

de Andra-Maria Măciucă – redactor
foto: Ana Diaconu – fotoreporter

…unele lucruri pur şi simplu se rătăcesc!

Există momente în viaţă când inevitabilul se produce şi o persoană pentru care ai fi băgat mâna în foc te dezamăgeşte. Toate problemele vin însă din faptul că ne formăm un ideal pe care i-l atribuim unei anumite persoane.

Fiind o persoană apropiată, durerea este cu atât mai mare, și cel mai probabil îţi cunoaşte fiecare gând şi totuşi, în final, te face să crezi că tu nu o cunoşti cu adevărat.

Viaţa mi-a demonstrat, însă, că dacă o persoană merită cu adevărat să fie în preajma ta, se va întoarce. Poate peste un an, peste doi sau poate peste zece, douăzeci, când poate vă veţi întâlni întâmplător pe stradă, moment în care îţi vor reveni toate trăirile pe care ţi le-a provocat persoana respectivă şi în care vei avea capacitatea de a privi (mai) obiectiv motivul rupturii dintre voi. Motiv care poate fi, bineînţeles, mai mult sau mai puţin important.

De multe ori alegem însă să rupem legături pentru că punem orgoliul în faţa sentimentelor.

Nu reuşim să ne amintim promisiunile făcute pe viaţă, clipele frumoase, amintirile care ne leagă, în schimb ne macină vorbele aruncate la nervi, care, în comparaţie cu gândurile pozitive, nu pot fi şterse cu buretele.

Realizezi însă că nu te poţi desprinde de persoana respectivă, că îţi lipseşte. Dar ţi-e ruşine sau mai mult… Frică de respingere, care ar răni şi orgoliu şi sentimente şi ar produce probabil o ruptură definitivă. Dacă totuşi îţi dai seama că ţi-e dor de simpla prezenţă a unui om în viaţa ta, înseamnă că omul acela ţi-a oferit ceva la un moment dat. Şi că poate şi lui îi este dor.

Pe lângă persoanele care se rătăcesc uneori, mai sunt şi fapte, care mai devreme sau mai târziu se întorc, sub forma pe care noi am ales-o la un moment dat.

Nu de puţine ori mi-a fost dat să constat veridicitatea vorbelor: „Râsul nu doare, dar ajunge“.

Persoane care rup relaţii şi apoi sunt şocate de eşecurile imense, persoane care dăruiesc şi primesc mai târziu înzecit… Toate aceste persoane dau şi primesc.

Poate că faptele se întorc sub o formă sau alta, dar, când vine vorba de oameni, unii se rătăcesc complet. Nu mai găsesc calea spre tine, dar în momentele de răscruce îşi amintesc de tine.

Aşadar, un lucru este cert: amintirile rămân!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *