Esti (im)perfect!

esti (im)perfect

esti (im)perfect

de Andrei Antonescu – seminarist
foto: Adriana Isăilă – colaborator foto

„O greşeală este abaterea conştientă sau inconştientă de la un adevăr, de la ceea ce este real, drept, bun şi care atrage după sine o neplăcere,o eroare“. Perfecţiunea este încercarea imposibilă a unui individ de a sfida legile fizice, spirituale şi în definitiv universale a tot ceea ce cuprinde sfera pământească, pentru a crea ceva fără greşeli. Mulţi oameni s-au luptat cu ceea ce în opinia mea, este o criză a personalităţii destul de severă. Este o situaţie chinuitoare şi stabileşte nişte impedimente majore în viaţă, în special pe plan social.

Atunci când te temi de un lucru şi îţi iei toate precauţiile posibile pentru evitarea lui, negreşit vei păţi acel lucru mai repede și mai rău. Este legea lui Murphy care demonstrează faptul că pefecţiunea este o iluzie. Este în ordine să greşeşti, pentru că denotă condiţia umană. Dacă vrei să te plimbi cu bicicleta, dar îţi este frică să nu cazi şi să te julești şi îţi pui două rânduri de cotiere şi genunchiere, şi trei rânduri de haine, nu te vei mai putea mişca, în consecinţă nu vei putea să foloseşti bicicleta şi pierzi distracţia. Totul se întâmplă pentru că vrei să ieşi curat din situaţia respectivă.

Nu ai încredere că lumea te acceptă aşa cum eşti şi nu le îngădui celor din jur să fii descoperit, aşa că vei rămâne în obscuritate, singur şi nefericit pentru că te judeci constant. În mod ironic, subsemnatul, „adicătelea“ eu, am suferit de acest sindrom, dar pe care am reușit să îl combat. Deşi nu l-am scos din sistemul meu în totalitate şi încă mă lupt cu câteva particularităţi ale sindromului, am reușit cu pași mici să îl răpun. Mi-am pus baza în judecata mea şi am acţionat într-un moment de impulsivitate. După cum s-a dovedit, momentele de genul ăsta ajută deseori. Sursa principală a unui astfel de sindrom, provine din sânul familiei, şi în mod normal vina aparţine unuia dintre părinţi. Părinţii vor întotdeauna să-şi ajute copilul, pentru ca acesta să îşi atingă potenţialul maxim în orice domeniu posibil. Unii reuşesc, alţii, din păcate, dau greş, şi îndoctrinează copilul cu ideologii false sau eronate, având repercursiuni grave în viaţa adolescentină a copilului; aceasta fiind perioada de formare si conturare a eului său.

Nu ofer o rezolvare a problemelor de personalitate, dar pot să dezvălui motivele pentru care intervin astfel de probleme, prin urmare soluţia se creează din pură conştientizare. Odată ce cunoşti problema şi o analizezi din mai multe puncte de vedere, cu atât mai bine o poţi eradica.

Deci citiorule, poţi declara în acest moment că eşti perfect, greşelile pe care le faci sunt factorii care îţi slăbesc încrederea în tine însuţi, iar acest lucru nu demonstrează decât umanitatea și evoluția ta optimistă ca om, şi, numai în cazul în care greşelile sunt intenţionate şi au scopul de a sabota, umili sau de a face cuiva rău, atunci ești o persoană oribilă!

Recommended Articles

4 Comments

 1. Foarte bun articolul! Si eu inca ma lupt cu particularitati ale acestui “sindrom”, mai incep si facultatea la 1 octombrie. :)) Sper sa nu o dau in bara. Ahh da..si familia, parintii…in cazul meu au ‘failat’ rau de tot. Meh.

 2. mda si se mai intreaba lumea de ce adolescentii din ziua de azi sunt niste retardati…ce articol idiot, mi-ar fi rusine sa scriu asa ceva. si poza aia pune capac.

  1. Din cuvintele tale, imi pare ca ai trecut de mult prin adolescenta (aka nu cred ca te-ai numi retardat singur/a ^^). Chiar sunt curioasa cum a fost adolescenta ta, daca nu un amestec de sentimente si temeri de orice fel.
   Si totusi, cred ca nu poti intelege un articol, sau anumite lucruri spuse de alti oameni, daca nu ai trecut tu insuti prin asa ceva, asa cum eu nu inteleg eu al 2-lea alineat (si nu, aici nu ma refer la exemplul cu bicicleta si masurile super extreme de precautie, nu cred ca le-a incercat cineva oricum).
   Cat despre poza, eu o vad foarte artistica si plina de sensuri. Ti-as putea scrie un referat de 2 pagini despre ce gasesc eu artistic la poza asta. 🙂

  2. ce opinie …..inteligenta….si……bine argumentata :))
   ar trebui sa inveti de la noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *