Da’ fericirea, cat mai costa fericirea, domne’?

da fericirea, cat mai costa fericirea, domne?

da fericirea, cat mai costa fericirea, domne?
de Alexandra Ioniță – colaborator
foto: Ioana Muntean – fotoreporter

„- Bună ziua, aș dori și eu un kilogram de fericire.

– Cum, n-ați auzit? Mai nou nu costă nimic și se găsește pe toate drumurile!“

Băi fraților, ce-i cu goana asta nebună după fericire? De la o vreme, observ că suntem cu toții într-o continuă și disperată căutare a unui loc fericit, pe un norișor roz, eventual plin de curcubee sau mai știu eu ce. Fenomenul ăsta nu implică nimic dubios până aici, înțeleg, cu toții dorim să scăpăm de griji și belele, e chiar ceva normal. Ceea ce mă deranjează pe mine, însă, este felul în care oamenii concep fericirea și mjloacele prin care speră să atingă această stare.

Voi, oamenilor, vă mai gândiți oare la micile bucurii ale vieții? Lucruri aparent nesemnificative, ce pot însemna atât de mult pentru cineva. O simplă îmbrățișare, o vorbă bună, o persoană dragă, o fotografie, o amintire, un surâs sau chiar o privire. Lucruri obișnuite, cotidiene, de care ne lovim zilnic și cărora nu le mai dăm importanță. Treptat, rutina își face simțită prezența, iar noi uităm să apreciem lucrurile care contează cu adevărat.

Mai mult, după cum bine știți, se spune că „banii aduc fericirea“. Nu pot să neg această binecunoscută afirmație, însă consider că fericirea datorată bunurilor materiale este o fericire falsă, superficială. Nu se poate compara cu bucuria sinceră, din suflet, pentru că în final ne dăm seama, cu o inevitabilă dezamăgire, că nu este ce părea la început.

Se pare totuși, că nu mai avem destulă răbdare să stăm și să ne bucurăm de fiecare clipă. Fericirea e ceva trecător, în căutarea ei alergăm toată viața și niciodată nu suntem îndeajuns de mulțumiți. Aceasta nu are limite și este efectiv fără sfârșit. Și oameni buni, e gratuită! Zâmbiți, râdeți, îmbrățișați și făceți-o de fiecare dată la fel ca prima oară, cu aceeași dăruire și la fel de mult suflet, în fond, nu aveţi nimic de pierdut.

Ca o concluzie, pot spune că în fiecare zi putem găsi un motiv, oricât de banal ar părea, pentru a ne aduce un zâmbet pe buze. Din păcate, nu există o rețetă secretă pentru fericire – oho, ce ne-am îmbogăți dacă ar fi! Depinde de tine și numai de tine să găsești partea bună a fiecărui lucru, oricât de mărunt ar părea.

Cert este că trebuie să îți dorești cu adevărat pentru că dacă se vrea, evident că se și poate.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *