Boutique-urile insuficient explorate de pe strada la care merita sa te opresti

magazine_no_name-olivia_mihale-fotograf (8)

de Alexandra Fîciu – seminarist
foto: Olivia Mihale – fotograf

Recunosc, nu sunt genul de persoană care să încerce mereu lucruri noi, nu îmi stă în fire, iar schimbarea mă cam sperie. Ai zice că ezitarea mea s-ar aplica şi în cazul alegerii magazinelor de haine, dar nu e aşa.

De-a lungul timpului, şi eu adeptă a mall-urilor, am tot întâlnit persoane care au aceleaşi haine ca mine. Iniţial, nu am fost deranjată de acest fapt, însă am observat treptat că toţi suntem îmbrăcaţi „la uniformă“. Avem acelaşi stil, ca să nu mai spun că, ocazional, şi aceleaşi haine, toate procurate din bine cunoscutele mall-uri.

Într-o zi, cineva mi-a propus să intrăm într-un magazin mic, al cărui nume nu îmi spunea nimic, care se afla pe bulevardul Pache Protopopescu. Şi am intrat. Primul fapt care mi-a atras atenţia a fost vânzătoarea drăguţă, care imediat s-a oferit să mă ajute. După ce i-am cerut o anumită mărime a unei bluze, s-a grăbit să îmi arate alte articole de vestimentaţie care mi s-ar fi potrivit ca mărime si stil, in viziunea ei. Astfel, m-a convins să încerc mai multe modele, şi, ce credeţi? Am cumpărat destul de multe.

Un defect al acestor magazine este faptul că hainele nu au fost produse en-gros, astfel încât nu îţi găseşti mereu mărimea, pentru că au câteva din fiecare model. Totuşi, asta nu ar trebui să te descurajeze! Caută în continuare, nu ştii ce comori poţi găsi în spatele unui raft mai ascuns.

magazine_no_name-olivia_mihale-fotograf (11)

Preţurile acestor magazine sunt asemănătoare cu cele de la Zara sau H&M, uneori mai mici, depinde de produs. Calitatea, însă, este superioară. Şi să nu uităm, probabil, cel mai important aspect: îţi cumperi haine pe care ştii că nu le vei întâlni la toată lumea, motiv pentru care eu una aş fi dispusă să dau mai mulţi bani decât aş da în mall. Încă un sfat pe care vreau să vi-l dau este să fiţi atente şi la accesoriile din aceste magazine. Poate sunt puţin mai scumpe, dar bijuteriile nu sunt tinichele care se colorează imediat, iar genţile şi căciulile chiar sunt frumoase şi, din experienţa mea, bune calitativ.

Acum o să vă fac o scurtă descriere a fiecăruia:

Patrice Outwear: haine produse în România pentru a fi exportate în Anglia, ceea ce, potrivit vânzătoarei, „presupune rigurozitate şi seriozitate la producţie“. Veţi fi surprinse de vitrina care este mereu pusă la punct cu cele mai frumoase haine disponibile. Conform aceleiaşi domnişoare, vitrina este schimbată zilnic pentru că oamenii intră şi cer produsele expuse. Domnişoara vânzătoare este foarte amabilă şi, cum am spus şi mai sus, dornică să sară în ajutorul clientului.

Mio Boutique: foarte mic, nu au foarte multe modele, dar cele pe care le au sunt deosebite. Aceeaşi problemă: puţine mărimi disponibile, cred că depinde de norocul fiecăruia să găsească mărimea care îi trebuie. De asemenea, vânzătorul este foarte amabil şi vorbăreţ. În cadrul magazinului, se vând şi nişte brăţări foarte simpatice.

magazine_no_name-olivia_mihale-fotograf (5)

Unique: haine produse în Anglia, inedite, pe care nu le vei găsi cu uşurinţă în altă parte. Aici poţi să îţi faci pantofi pe comandă, alegând totul, de la model, material la culoarea fiecarei părţi. Aş putea spune deci că îţi poţi crea pantofii visurilor tale. Şi chiar fac pantofi frumoşi, buni calitativ, la preţurile foarte ok. Sfatul meu este alegerea pantofilor Oxford, sunt cei mai reuşiţi pe care iam văzut până acum!

Piasty: situat lângă Unique, trebuie să cauţi cu răbdare, pentru că unele haine ţi se pot părea demodate, dar nu lăsa scepticismul să stea în calea fericirii tale! În plus, au accesorii interesante şi încălţăminte foarte drăguţă. Nu ştiu însă dacă fac şi pe comandă.

Ce îmi place foarte mult la aceste magazine este faptul că te poţi duce cu produsul ca să îl schimbi, însă fără toată tevatura schimbării bonului. În cazul în care nu ai cu ce să schimbi,laşi acolo produsul şi vânzătorul te informează când primeşte marfă nouă. Iubesc maleabilitatea specifică acestor magazine, spre deosebire de stresul din mall-uri.

Totuşi, vă atenţionez că unii clienţi rău intenţionaţi aduc hainele înapoi pentru ca le-au produs un defect, însă nu menţionează asta. Aşadar, să verificaţi cu atenţie produsele înainte să le cumpăraţi, eu am picat in capcană o dată.

Cred că merită să faceţi o vizită acestor locuri mai puţin frecventate, măcar în încercarea de a fi diferite de restul populaţiei.

magazine_no_name-olivia_mihale-fotograf (6)

Va las aici instrucţiunile ca sa ajungeţi la ele:

Mio boutique: şoseaua Mihai Bravu, nr 11, lângă gura de metrou Iancului
Piasty şi Unique: Bulevardul Pache Protopescu, foarte aproape de CN Mihai Viteazul, cum vii de la metrou, treci de liceu şi mai mergi un pic. Sunt între o librarie şi o patiserie.
Patice: Pe Bulevardul Ion Mihalache, înainte de intersecţia cu Turda, pe partea cu Mega Imageul mare, fix înainte de un Angst.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *