Moschino – o alt fel de moda

Moschino_Alessandra_Ambrosio_010

de Ana Maria Abaluta – redactor

Când la şedinţa pentru numărul 70 al revistei am decis că tema va fi „Fuck the system“, m-am întrebat dacă în rubrica Fashion aş putea face o legătură cu această temă generală a revistei. În acel moment, mintea mi-a fugit imediat la Moschino şi la ultimele sale colecţii, atât de juvenile şi sfidătoare faţă de legile ce dictează moda.

La ce mă refer? Ah, să vedem, natura în întregimea ei, folclorul, trecutul, au fost întotdeauna motive de inspiraţie pentru designeri, dar cine altcineva – exceptând simpaticul brand, Moschino, s-ar inspira din personaje precum Barbie sau Spongebob, ori lanţul de fast food-uri Mc Donald’s? Celebrul brand şi-a câştigat, de-a lungul timpului, imaginea haioasă, relaxată şi cu inspiraţie din cele mai populare restaurante, păpuşi sau desene animate, dar, în acelaşi timp, la care nimeni nu s-ar fi aşteptat să se integreze în lumea modei.

Astfel, micul Spongebob a devenit motivul a numeroase rochii, genţi, eşarfe, curele sau bluze. Porţia de cartofi prăjiţi de la Mc Donald’s s-a transformat în husă de telefon, cutia de Happy Meal a devenit o geantă, iar gecile de piele au fost recomandate, de asemena, ca nişte mici poşete. Să nu uităm că tricourile au fost împânzite de texte precum „I don’t speak Italian, but I do speak Moschino“ şi „I didn’t know what to wear today, so I put on this designer T-shirt“.

moschino1

Hei, băieţi, cu voi vorbesc! Brand-ul nu este de partea voastră, fiindcă au apărut şi nişte rochiţe drăgălaşe pe care scrie „You can dress me up, but you can’t take me out“. Spre dezamăgirea voastră, sunt sigură că iubitele voastre se vor îndrăgosti de acele rochii!

Ajungând, într-un final, în prezent, colecţia primăvară-vară 2015 a fost inspirată de celebra păpuşă ce se vrea a fi perfectă: Barbie! Uite aşa, în ultimul show, pe podium s-au plimbat o mulţime de păpuşi în mărime naturală… Ups, o mulţime de modele, voiam să zic!

Evident, culoarea predominantă a ultimei colecţii semnată Moschino a fost roz. Când am văzut acele haine, am făcut imediat o călătorie în timp, întorcându-mă în vremea copilăriei, când mă jucam cu celebrele păpuşi, când le îmbrăcam, le dezbrăcam şi le schimbam în o mie de ţinute, cum numai Barbie are!

Mai ţineţi minte blugii ce aveau cusătură roz, gecile scurte în combinaţie cu fustă strâmtă de piele, pantofii roz stiletto şi maiourile cu imprimeuri colorate pe care le primeam, de obicei, odată cu păpuşa? Eh, găsiţi toate astea şi în cea mai nouă colecţie semnată Moschino, în caz că vreţi să semănaţi cu păpuşica voastră din copilărie!

MoschinoFall2014RTW

Cele despre care tocmai am vorbit au fost doar câteva dintre colecţiile interesantului brand. Hainele Moschino au fost mereu caracterizate de aerul copilăriei, de amuzament şi de veselie!

Haideţi să ne amintim ce iubeam în copilărie! Avem toate şansele să le găsim în viitoarele colecţii ale brand-ului!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *