Amintirile din portofel

Amintirile din portofel

Amintirile din portofel

de Maria Tudor – seminarist
foto: Raluca Gavrilă – seminarist

Stăteam acasă și mă uitam la un serial ca un om normal în vacanță, când o prietenă mă sună să îmi spună că cineva i-a furat portofelul. Prima mea reacție a fost: „Oh, doamne!“, dar imediat mi-am dat seama că tipa era foarte încântată de acest eveniment (ne)fericit.

Derutată, am întrebat-o de ce sunt eu mai afectată de pierderea ei decât ea, iar răspunsul ei a fost următorul: „Hoțul mi-a furat banii, dar mi-a lăsat toate biletele de la concerte și toate mesajele primite de Valentine`s Day!“

Până atunci, nu am putut înțelege de ce lumea oferă portofele drept cadou celor apropiați. La urma urmei, fiecare dintre noi deține un astfel de obiect, deci nu e vreo raritate sau ceva extraordinar de scump. Cu toate acestea, nu am putut rămâne indiferentă la ce i s-a întâmplat prietenei mele, iar acest lucru m-a pus pe gânduri.

And then it hit me… portofelul este ca un album cu poze. Toate bucățelele de hârtie inscripționate, toate mesajele, toate obiectele care nici măcar nu se mai folosesc astăzi, toate amuletele se găsesc acolo. Iar partea cu adevărat frumoasă este că le purtăm mereu cu noi, în buzunarul din spate al jeans-ilor sau prin geantă, toate aceste amintiri care ne definesc fără ca măcar să conștientizăm. Astfel, am realizat că până și în portofelul meu se găsesc o groază de amintiri frumoase uitate acolo, în vreun buzunar ascuns.

Nu ați observat niciodată că dacă se află pe masă portofelul colegei/colegului voastre/vostru de bancă, tentația este să îl luați să vă uitați prin el? Plecăm cu dorința de a vedea cât de urât a ieșit acea persoană în poza de buletin, dar când îl deschidem găsim alte lucruri mult mai interesante care ne altrag privirea. Putem să ne uităm și 15 minute prin portofel, este ca și când am citi o carte despre acea persoană. Un fel de treasure hunting de amintiri ne aduce mereu zâmbetul pe buze.

Totodată, avem tendința de a pune lucrurile mai mici care ne pică în mână în portofel, deoarece suntem siguri că așa nu se vor pierde. Țin minte un lucru foarte drăguț care mi s-a întâmplat: eram într-o zi în metrou, în drum spre școală, iar persoana de lângă mine desena portretul lui Don Carlos. Captivată de cât de frumos desena, nu m-am putut abține să nu mă uit încontinuu la portret. Când a trebuit să coboare, autorul m-a întrebat cum mă cheamă și mi-a oferit mie desenul cu un autograf pe el. Am rămas foarte plăcut impresionată de acest gest și am vrut să pun desenul undeva unde să nu îl pierd niciodată și, din instinct, l-am ascuns în portofel.

Așa că, dragii mei, nu ezitați să faceți cadou portofele, sunt unul dintre cele mai reușite cadouri pe care le puteți oferi cuiva. Dacă vi se va întâmpla vreodată ceea ce i s-a întâmplat prietenei mele, nu puteți fi decât foarte fericiți și recunoscători că amintirile voastre au rămas intacte. Oh, și din când în când, mai răsturnați portofelul și priviți toate lucrurile pe care le-ați strâns de-a lungul timpului. Oricât de aiurea ar suna, o să vă facă să vă simțiți mult mai bine.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *