Socialul de la pagina 5 – Mai respectam?

Socialul de la pagina 5

de Vladimir Pogonariu – redactor

Ca să fiu mai precis, mai respectăm şcoala? Nu sunt un tocilar sau vreun ciudat (sau poate sunt), dar întâmplător mai arunc câte un ochi în jurul meu. Şi nu îmi place ce văd, mai ales în şcoală.

Probabil aţi mai auzit asta de multe ori, dar respectul în licee, astăzi, nu prea mai există. Nici măcar în liceele de prestigiu. Cum aşa? Prin simplul fapt că la ore este o gălăgie infernală chiar şi după ce profesorul ne atrage atenţia. Nu, nu vorbesc de glumiţele din ore sau de orele în care vorbeşti de plictiseală. E vorba de acei indivizi care întârzie la oră, intră fară să îşi ceară scuze, cu un tupeu fantastic, iar după se aşează în bancă, încep să facă gălăgie. Fără nicio jenă. Sau pipiţele care vin la liceu în pantaloni super scurţi şi cu un tricou cât să le acopere sânii. Nu spun că nu îmi place ce văd, dar… profesorul ăla când te scoate la tablă, ce o zice? De băieţii care vin în pantaloni scurţi, nu mai zic nimic.

Poate ca e puţin deplasat pentru unii ce spun. Dar e cruda realitate. Ne-am pierdut respectul pentru orice ne înconjoară. De la natură, până la profesori şi şcoli. Şi ne mai mirăm că nu iau toţi elevii BAC-ul. Păi cum să îl ia, dacă pentru ei şcoala e un fel de discotecă. Nu spun că ar trebui să venim îmbrăcaţi la uniformă, dar sa fie decent, frăţior! Să ne cizelăm şi noi puţin. Totuşi, oamenii din spatele catalogului nu sunt de-o seamă cu noi. Şi chiar dacă ar fi, tot trebuie să existe un strop de respect acolo.

Nu toţi sunt aşa – sunt foarte mulţi în licee foarte de treabă şi cu cei şapte ani de acasă. Dar, din păcate, nu sunt suficienţi ca să îi acopere pe nesimţiţi. Puneţi-vă în locul profesorului. Vouă v-ar conveni ca o clasă întreagă să vă trateze fără pic de respect, să scoateţi la tablă o divă în pantaloni scurţi care vă răspunde ca şi cum ar ştii totul sau un Gică cu ochelari agăţaţi de tricou şi pantaloni scurţi.

Totuşi, haideţi să fim şi noi o ţară civilizată, nu vreţi?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.