Socialul de la pagina 5 – Lasilor, iesiti in strada!

Socialul de la pagina 5

de Vladimir Pogonariu – redactor

Pe voi chiar nu vă deranjează nimic? Sau dacă vă deranjează, credeţi că o să rezolvaţi ceva cu un post pe Facebook sau Twitter? Pe bune… a fost protestul din Bucureşti. Toată lumea a început să strige pe Facebook „Jos Băsescu“, dar nimeni nu a ieşit în stradă. Sau, dacă au ieşit, au ieşit să arunce cu pietre în jandarmi. Nimeni nu gândeşte, dar toţi sunt nemultumiţi.

Au trecut şi protestele… nu se mai bate nimeni cu nimeni. Băse’ nu a demisionat, dar noua lege a sănătății a picat. Smurd-ul a fost „salvat“ . Şi atât. Dar totuşi, toţi oamenii ăia de la Universitate au îndrăznit să se revolte, şi-au strigat în gura mare doleanţele, nemulţumirile şi visele, de ce nu? Unu’ a vrut licențe mai ieftine la Photoshop, unu’ nu a mai vrut taxa auto, unu’ a vrut să salveze Roşia Montană. Ei vor, ei cred, ei strigă. Voi ce faceţi? Vă întreb, VOI CE FACEŢI? Staţi şi vă daţi rotunzi în spatele unui monitor. Scrieţi două cuvinte pe Facebook, aruncaţi cu pietre în jandarmi şi gata, e revoluţie.

Nu, nu e revoluţie. E vocea poporului. Vocea bătrânilor şi a oamenilor care au trecut prin viaţă, vocea oamenilor care ştiu ce vor şi care se mândresc cu ceea ce sunt şi ceea ce vor. Oameni care au curaj să critice, oameni care au ceva de spus. Pensionari, salariaţi, fotografi, jurnalişti, militari, oameni fără cămin, studenţi, profesori şi poate câţiva adolescenţi. ATÂT. Nu v-am văzut pe niciunul acolo, pe ninsoare sau ploaie sau frig, să strigaţi „Jos corupţia“ şi să vă cereţi drepturile. Nu am auzit pe nimeni să strige „Vrem o ţară civilizată“ şi nu am văzut pe nimeni care să gândească mai departe de „Jos Băse’“.

Nu aveţi curaj, băi! Dacă nu aveţi un monitor în faţă, sunteţi nişte zerouri. Nu sunteţi decât „un alt puşti care critică pe Facebook“. Te deranjează ceva? Scrie, agită-te, fă-te auzit. Nu poţi scrie, dar vezi ceva ce ar putea rămâne în istorie? Ia camera şi du-te în mijlocul lor. Nu te mulţumi să dai share la poza altuia. Fii tu ăla căruia i se dă share la poză.

Aveţi tupeu, tupeu bun şi spuneţi-vă nemulţumirile. Or să fie şi unii care să vă critice, nimic de spus. Dar dacă o să credeţi cu adevărat în ceva şi o să vreţi să se întâmple, atunci sigur o să se mai găsească 2-3-5-9 care să creadă în acelaşi lucru. Pentru că „Unde-s mulţi, puterea creşte“. Informează-te, crede, critică. Numai aşa vom ajunge undeva. Dacă vom încerca să schimbăm ceva şi dacă ne vom face auziţi.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *