Socialul de la pagina 5 – Cumparam branduri, nu marfa!

socialu de la pagina 5

socialu de la pagina 5

de Sabrina Canea – redactor

Nu știu cum se face, dar felul ăsta al nostru de a fi, așa superficiali și ignoranți, mă omoară, jur! În categoria asta mă încadrez și eu, firește. Ce naiba, eu sunt mai cu moț?

Se face că acum vreo săptămână am plecat cu mama să-mi iau teniși. Știți voi, vine un moment în viața oricărui adolescent, unul tragic, în care realizează că are galoșii rupți. „Ce?! Galoșii mei?! Dar abia i-am cumpărat!!!“ Acest „abia“ este tras de păr, probabil săracile încălțări au anul, sau mai bine. Oricum, realizarea asta ia ceva timp, îți vei da seama, cel mai probabil, după ce mai colinzi nițel orașul cu ei jerpeliți, te mai împiedici de o piatră și mai pocnește ceva din ei și tot așa. Mie, cel puțin, mi-a luat vreo două luni să mă conving că ar cam fi cazul să procur teniși noi, iar asta ca să nu merg desculță. Și toată asta doar pentru că-mi iubesc galoșii! Revenind, m-a dus mama într-un mall, nu fac reclamă. După ce am studiat problema, mă hotărâsem la niște converși care, aparent, erau la reduceri. Fericită nevoie mare, îi probez, veneau cât se poate de bine. În timpul ăsta mama scotea banii din portofel, deși, puțin nemulțumită de alegerea mea, mi-a zis să mă uit mai atentă la ei. Luându-i la analizat, am văzut că aveau cauciucul ăla al lor sau ce o fi, ceva mai îngălbenit, nici nu erau lipiți ca lumea și mai ieșeau și ațe. „Ia, mama, banii și hai în alta parte!“ Și am mers, supărată, în altă parte. În final, am găsit niște teniși drăguței, identici cu converșii, dar evident fără siglă. „Fată, ascultă la mine, nu te uita dupa scris, că ăla la spălat se ia! Uită-te la ai mei, am dat trei milioane juma’ pe ei și nici nu zici că sunt originali. I-ați d-ăștia normali că-s mai buni!“

Așadar, de ce punem atâta preț pe mărci? Pe sigle, embleme, pe brand-uri? Brand-ul, până la urmă, nu ne garantează o calitate superioară, atât că are spate. Într-adevăr, când spui Levi’s știi că au blugi de te țin o viață, dar asta nu înseamnă că nu mai poți găsi blugi de aceași calitate, nu? Am mai întâlnit și oameni care au lucruri de firmă, cum s-ar spune, care nici măcar nu sunt pe gustul lor, dar, la dracu, sunt de firmă!

Deci, mă resemnez. Eu una, îmi bag picioarele în ele de firme! Cum ar fi ca totul să fie de firmă sau obișnuit? Să avem ploi de firmă, curcubee de firmă, animale de firmă, familii de firmă, idei de firmă, iubire de firmă? Păi, ne-am duce dracului! Eu una, prefer chestiile obișnuite. Nu avem nevoie de obiecte mare pentru a crește noi înșine. Think BIG!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Ilinca Papari

    chiar nu mai poti gasi blugi de aceeasi calitate ca cei de la Levi’s, decat daca sunt Wrangler sau Lee (sau alte nume mai putin cunoscute la noi, care isi au originea tot prin SUA si care nu mai importa blugi in Romania de ceva vreme). Merita sa investesti in brandurile adevarate pentru calitatea hainelor, daca esti conservator, pe de alta parte, e si chestie de aroganta in anumite cazuri. Referitor la Converse, marca a devenit overrated,mie mi s-au stricat toate marginile, dar brandul a ramas faimos datorita traditiei, fiind primii care s-au facut remarcati in industria baschetilor prin anii ’20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *