Moda mea – Moda voluntariatului. Facem treaba serioasa?

moda mea

de Mădălina Meilă – redactor
logo: Cătălin Petran – tehnoredactor

Sunt voluntar de un an și ceva și am dat peste oameni interesați, dezinteresați, de toate genurile! Am să vă spun despre cei care se implică în voluntariat doar pentru că dă bine.

Bineînțeles că n-am o părere foarte plăcută despre ei, dar fiecare are gândirea lui și dacă poate trăi cu ea, bravo lui, nu știu cum reușește! În primul rând că oamenii de genul acesta sunt destul de plini de ei, vor să facă din voluntariat ceva comercial, banal și anost. Voluntariatul trebuie să îi învețe să fie responsabili, să facă muncă de echipă, pentru a-și face o idee despre viitor.

Ca voluntar, îți faci prieteni, ai activități foarte frumoase și împărtășești cu ceilalți colegi experiențe speciale. Devii mai matur, îți asumi anumite lucruri cu mai mult curaj și nu te mai întrebi dacă ești în stare sau nu să le duci la bun sfârșit.

Cei superficiali, care vor deveni voluntari, se vor lăuda foarte tare pe tema asta. Când vor crește în rang, se vor etala ori de câte ori vor avea ocazia, însă când sunt puși la treabă se plâng non-stop și își spun că n-ar fi trebuit să se bage, că n-au ei chef de așa ceva, că nu-i de ei. După care se gândesc că mai bine rămân, că le place la disperare statutul de care dispun la vârsta lor!

Dacă deveniți voluntari și descoperiți că ajungeți să vă faceți treaba cu o oarecare urmă de scârbă, de lipsă de chef, mai bine renunțați acum decât să le dați speranțe colegilor voștri. Da-ți-l naibii de statut, de laudă, de nu știu ce! Dacă nu vă place mediul în care stați, schimbați-l, e foarte simplu la vârsta noastră!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *