Ziua optimismului la Spiru si ceva mai mult…

ziua_optimismului-coman_carina-colab_foto-teenpress-1.jpg

de Andreea-Alina Ionescu – redactor
foto: Carina Coman – colaborator foto

Ziua optimismului a fost pusă la cale de Clubul Impact „Spiru“ (IX F, IX G, X G, profesoarele Sanda Amarandei şi Mariana Comăniţă) şi s-a desfăşurat în două faze, la Colegiul Naţional „Spiru Haret“.

ziua_optimismului-coman_carina-colab_foto-teenpress-12.jpg

Pe data de 13.12.2010 optimiştii au început cu un flash mob. I-au îmbrăţişat pe elevii spirişti din curtea liceului, oferindu-le astfel un pic de optimism. Când au fost întrebaşi care a fost scopul acestei activităţi, ne-au răspuns bucuroşi: „Am încercat să le arătăm adolescenţilor că sunt chestii mici pe care le facem zi de zi şi care ne pot face veseli. Chiar dacă ai o teză sau dacă ai păţit ceva care te întristează, nu merită să fii supărat, e bine să priveşti partea frumoasă a lucrurilor. Aşa am privit şi noi îmbrăţişarea, ca pe un mic lucru care poate aduce zâmbetul pe chipul unei persoane.“

ziua_optimismului-coman_carina-colab_foto-teenpress-16.jpg

Miercuri, 15.12.2010, s-a desfăşurat cea de a doua parte a proiectului. La sala Noica, Clubul Impact „Spiru“ şi-a îndeplinit dorinţa de a strânge un număr mare de liceeni: 200 de persoane.
Totul a început odată cu prezentatoarele Laura Răgălie, Mădălina Gheorghe şi Carla Mihăiescu, care au făcut o mică introducere. A urmat psihologul liceului, dna Mihaela Inocon, ce a împărţit publicul în două tabere, oferindu-le două poze, fiecare cu o mască facială diferită. Rezultatul final a fost amuzant, pentru că în jumătatea tristă a sălii masca facială posomorâtă a fost interpretată ca fiind una veselă.

ziua_optimismului-coman_carina-colab_foto-teenpress-23.jpg

Surpriza pregătită de clubul Impact „Spiru“ a fost momentul de improvizaţie al trupei „Obligă“ “Obligó”, respectiv actorii Bogdan Untilă, Alexandru Mihalache şi Teodor Ghiţă, care au stârnit râsul spectatorilor prin folosirea comicului profund realist.

ziua_optimismului-coman_carina-colab_foto-teenpress-33.jpg

La sfârşit participanţii au fost rugaţi să prindă câte un steguleţ pe Panoul Optimist. Pe lângă aplauzele de la final se puteau observa ştampilele zâmbăreţe de pe mâinile spiriştilor.
„Nu ne-am aşteptat ca astăzi să participe atât de multe persoane. Ne bucurăm că spiriştii au înţeles ceea ce am vrut să facem, iar pe viitor ne gândim să repetăm această experienţă“, încheiau organizatorii.

ziua_optimismului-coman_carina-colab_foto-teenpress-37.jpg

Nouă nu ne rămâne altceva decât să aşteptăm următoarea zi optimistă. 🙂

ziua_optimismului-coman_carina-colab_foto-teenpress-39.jpg

Recommended Articles

2 Comments

  1. defapt este trupa OBLIGO (:

    1. Raspuns Corect!
      Ai castigat aprecierea noastra, iar noi un bobarnac in nas! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *