Tarja Turunen: „Am mulți fani incredibili în România!“

Tarja Turunen: „Am mulți fani incredibili în România!“

Tarja Turunen: „Am mulți fani incredibili în România!“

de Andreea Samoilă – redactor
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Odată cu revenirea în Bucureşti, celebra soprană Tarja Turunen a ţinut o conferinţă de presă pe data de 9 aprilie, la hotel Caro. Premergătoare concertului „Beauty and the Beat“ din data de 11 aprilie, conferinţa i-a avut ca invitaţi pe Mike Terrana, Cătălin Oprițoiu, de la Orchestra Simfonică București, și Mohi Younes, managerul Phoenix Entertainment.

Tarja Turunen, regina metalului nordic, a devenit una dintre cele mai emblematice figuri finlandeze în lumea muzicii, cariera sa fiind plină de numeroase realizări. Aceasta a devenit cunoscută și adorată de numeroase persoane începând cu anul 1996, când a fost înființată formația de metal simfonic Nightwish. Astfel, aceasta a fost una dintre primele soliste într-o formație de metal, una dintre promotoarele genului „opera-metal“, iar contribuția sa este o adevărată piatră de temelie în muzica secolului al XXI-lea. Tarja Turunen și-a început cariera solo în anul 2007 când a avut lansarea albumului „My Winter Storm“, urmat de „What Lies Beneath“ în 2010, iar în 2012 a apărut primul ei DVD metal, „Act I“.

Tarja Turunen: „Am mulți fani incredibili în România!“

Pe 11 aprilie, la Sala Palatului, are loc unul dintre cele mai însemnate concerte planificate pentru anul 2013, ce nu trebuie ratat de fanii acestui gen muzical. Pe scenă, artista finlandeză va fi acompaniată de toboșarul Mike Terrana, de 70 de instrumentiști și de un cor format din 15 persoane.

La această conferință de presă, Tarja ne-a spus că albumul pe care îl va lansa în toamnă, al treilea la număr, va fi diferit față de precedentul, „What Lies Beneath“. Artista a spus doar că va fi un album rock, dar va avea totodată elemente simfonice.

În tema zilei a fost inclusă şi influenţa pe care fiica artistei, Naomi, o are asupra mamei sale: întrebată dacă va renunța la muzică din cauza fetiţei în vârstă de numai 8 luni, Tarja a spus că nu ar face niciodată asta și că nu își imaginează viața fără muzică.

Tarja Turunen: „Am mulți fani incredibili în România!“

Artista a vorbit puțin și despre colaborarea cu Mike Oldfield și a fost întrebată de un reporter de la cine a luat ultima dată un autograf. „Este o întrebare grea“, a spus Tarja, zicându-ne mai apoi că ultima dată a luat un autograf de la Deep Central pentru fratele ei.

Când Tarja a fost întrebată care este compozitorul ei preferat de muzică clasică, ea a răspuns că îi place de Pucinni, iar Mike Terrana a intervenit cu o replică amuzantă: „Și mie îmi place Pucinni! Cu puțină brânză deasupra… Ah, îmi pare rău, fettuccini. Iubesc fettuccini!“

Tarja Turunen: „Am mulți fani incredibili în România!“

Carismaticul toboșar Mike Terrana a afirmat că este o provocare să lucreze cu Tarja deoarece melodiile ei au elemente rock, pop și simfonice. De aceeași părere a fost și reprezentantul Orchestrei Simfonice București, care a adăugat că este onorat să lucreze cu artista. De asemenea, am aflat că membrii orchestrei sunt unii dintre cei mai buni instrumentiști și că își doresc să depășească limitele muzicii clasice și să mărească procentul persoanelor care vin la concertele lor.

Întrebată cum este să se întoarcă din nou în România, Tarja ne-a spus că: „Este uimitor. Am mulți fani incredibili în România, un fan club minunat. Pot să vă spun că anul viitor o să am un concert rock aici, în România, și sunt foarte fericită să vă spun asta.“

Managerul Phoenix Entertainment ne-a spus că, deși a organizat multe evenimente, este întotdeauna o plăcere să lucreze cu Tarja și Mike deoarece, chiar dacă ei sunt profesioniști, reuseșc întotdeauna să pună suflet în muzica lor.

Tarja Turunen: „Am mulți fani incredibili în România!“

Conferința de presă s-a încheiat cu o sesiune de autografe date de Tarja Turunen și de Mike Terrana. Așteptăm cu nerăbdare cel mai promiţător concert al acestui an și, desigur, viitorul album al Tarjei!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *