„Scoala pe dos“ – ziua Viteazul

„Scoala pe dos“ – ziua Viteazul

„Scoala pe dos“ – ziua Viteazul

de Sara El Habashi – colaborator
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Anul acesta Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ a împlinit 147 de ani pe 9 noiembrie 2012, iar dovlecarii au sărbatorit cum ştiau mai bine.

În fiecare an, de „Şcoala pe dos“ (ziua liceului) se alege o temă, pe baza căreia fiecare clasă trebuie să facă o activitate care să ilustreze viziunea sa în raport cu subiectul dat.

„Scoala pe dos“ – ziua Viteazul

Tema din acest an s-a numit „Fereastră“. Aceasta le deschide un drum celor care vor să înveţe câte ceva din diferite domenii.

Am călătorit în trecut cu ajutorul clasei 10F, a cărei activitate s-a numit „Fereastră spre trecut“, am aflat câteva informaţii esenţiale la un ceai şi un croissant specific englezesc şi franţuzesc, pe muzică spaniolă şi românească în compania celor de la 11B şi 10H („Fereastră către FR.RO.SP.ANGLIA“), ne-am satisfăcut plăcerile cu delicatese din Japonia, Belgia, Arabia Saudită şi Mexic alături de clasa 10I („Fereastră spre cultura culinară internaţională“).

„Scoala pe dos“ – ziua Viteazul

Mai târziu, ne-am aflat viitorul citit în cărţi şi în palmă cu misterioşii clasei a 10-a A („Fereastră către viitor“), iar spre final ne-am dus în paşi de dans către Sala de Festivitaţi, împreună cu 12F („Fereastră către dans“), unde s-au ţinut câteva moment artistice: Blanc Gabrielle (voce) şi Vasilescu Octavian (chitară) ne-au încălzit sufleteşte cu un cover după melodia „Hiding my heart“ de la Adele, Corul CNMV ne-a făcut să simţim spiritul „Mishu“, iar Jula Călin ne-a relaxat cu operele lui Beethoven şi Bach la chitară bass, şi multe alte momente artistice ale dovlecarilor.

Atmosfera în Sala de Festivităţi a fost foarte intensă, deoarece toată lumea asculta cu sufletul la gură şi cânta alături de cor şi de tinerii interpreţi. Şcoala pe dos s-a terminat cu câştigatorii celor mai populare activităţi: locul III a fost ocupat de clasa 9J cu activitatea „Ceainăria 5 o’clock“, locul II – clasa 11E cu „Fereastră prin zicale româneşti“, iar locul I a fost decernat clasei 12F cu „Fereastră către dans“ şi clasei 10E cu „Window Hunt“.

„Mishu“ ne-a dovedit şi de această dată că spiritul de liceu nu a dispărut şi sperăm ca şi la anul să ne distrăm la fel de bine sau poate chiar şi mai bine!

„Scoala pe dos“ – ziua Viteazul

La mulţi ani, „Mishu“!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *