Incursiune in timp alaturi de Moonlight Breakfast

Incursiune in timp alaturi de Moonlight Breakfast

de Cezara Panait – redactor
foto: Adrian Conete – colaborator foto

O pată de culoare într-un tablou alb-negru. O gură de aer proaspăt într-o lume sufocată de kitsch-uri. Asta reprezintă pentru muzica românească contemporană trupa Moonlight Breakfast.

Cei patru tineri din această formație au reușit să-și pună amprenta și să aducă pe piața românească un gen de muzică inedit. Ei și-au adus aportul în stilul pe care îl cântă, și-au găsit o identitate și s-au diferențiat de majoritatea cântăreților din ziua de azi. Impresionează doar prin veleitățile muzicale, nefiind nevoiți să apară îmbrăcați sumar sau extravagant în videoclipuri pentru a încânta publicul.

Incursiune in timp alaturi de Moonlight Breakfast

Sunt relativ la început de drum în cariera lor artistică, în anul 2011 fiind difuzată pentru prima oară la un post de radio o piesă de-a lor – „Still“. Totuși, aceștia au susținut deja mai multe concerte și au lansat primul lor album, „Shout“ în primăvara acestui an.

Noi i-am cunoscut într-o sâmbătă geroasă de 23 decembrie, în care ne-am permis să evadăm din tumultul cotidian și să ne imaginăm că facem o incursiune într-un timp trecut, conduși de melodiile lor aparte. Am aflat de la solista trupei, Christie, că acesta avea să fie ultimul concert „retroelectro“ susținut de ei în acest an, așa că am încercat să ne bucurăm cât mai mult de el și să observăm particularitățile ce îl deosebesc de restul concertelor.

Incursiune in timp alaturi de Moonlight Breakfast

Patru oameni (Bazooka – tobe și clarinet, soția sa, încântătoarea Christie – voce, sampler, Adiță – keys, chitară și sampler, și Printzu – bass și chitară electrică), un mix între mai multe genuri, precum jazz, dance și electro, nuanțe de soul și funk, influențe din anii ’40 și ’80, dar și din prezent, compun împreună o muzică inedită.

În cadrul penultimului concert al celor de la Moonlight Breakfast din acest an, ei au interpretat mai multe melodii de pe albumul „Shout“: „Hard times“, „Champagne“, „Shout“, „No more“, „Go on”, „Still”, „Pay for it“, „Silent disco“, „Carry me“, „Hello“.

Incursiune in timp alaturi de Moonlight Breakfast

Spre finalul spectacolului, ei ne-au păcălit că vor părăsi scena, cântând încă o melodie, după care chiar au coborât de pe estradă, motivându-i pe fanii extaziați să îi strige pentru a se întoarce și a mai cânta, lucru pe care cei patru cântăreți l-au și făcut, în aplauzele mulțimii. Christie ne-a mărturisit că au făcut această glumă pentru că publicul nu era atât de entuziasmat la începutul prestației lor, dar între timp oamenii s-au destins și au intrat în starea de concert.

Incursiune in timp alaturi de Moonlight Breakfast

Așadar, dacă aveți oricând ocazia de a merge la un concert al trupei Moonlight Breakfast, nu ezitați, deoarece nu veți regreta.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *