Tot ce trebuie sa vezi cand mergi la Londra

Tot ce trebuie sa vezi cand mergi la Londra

fotoreportaj de: Olivia Mihale – fotoreporter

Dacă nu te grăbeşti vei pierde autobuzul… dar este roşu. Ştiu că aveam o prietenă care îmi spusese că niciodată nu e bine să alergi după băieţi sau maşini. Oricum faci ce vrei. Uită-te în dreapta, nu vine nimic, deci începe fuga. Dar un claxon se aude din stânga, pentru că aparent te afli în Londra.

Acest minuat oraş al modei, ceaiului de la ora cinci şi prea cunoscutului „London Eye“, care îi poartă numele, este locul perfect pentru a te destinde după toată nebunia din viaţa ta. Iar dacă nu ai cum să laşi lucrurile baltă acum, poţi măcar să-ţi delectezi ochii printre pozele şi rândurile de mai jos.

Tot ce trebuie sa vezi daca mergi la Londra

Primul „must“ al acestei mici excursii va fi cafeaua, care se găseşte la toate colţurile de stradă prin capitala Marei Britanii. Aşezată pe râul Tamisa, de o parte şi de alta, Londra a fost mereu o atracţie a Europei. Cunoscută în principal pentru puterea politică şi economică pe care a reprezentat-o cu doar câteva decenii în urmă, în ziua de azi este un loc extrem de popular pentru excursii şi vacanţe. Totul porneşte de la arhitectura ce cuprinde elemente moderne aflate în centrul oraşului, zona de „City“, şi zonele vechi, clădirile de aici datând de pe la 1800.

Tot ce trebuie sa vezi cand mergi la Londra

„Tower of London“ face parte din zona istorică a oraşului, fiind, de fapt, o parte veche a Londrei care a rămas neatinsă şi în perfectă stare pentru a-ţi putea plimba privirile şi gândurile în timpuri medievale. În apropierea sa se află „Tower Bridge“, unul dintre cele doar 34 de poduri care traversează Tamisa. În afară de acesta, care este cunoscut printre altele pentru faptul că se ridică, extrem de cunoscut este şi „Millennium Bridge“, care face trecerea între „St. Paul’s Cathedral“ şi „Galeriile Tate Modern“.

Tot ce trebuie sa vezi cand mergi la Londra

„St. Paul’s Cathedral“ este o catedrală, cum îi spune şi numele, şi reprezintă unul dintre locurile în care te poţi îndrăgosti cu adevărat de Londra. Impunătoare din afară, odată ce vei intra în acesta, ce te va lăsa uimit vor fi arcadele decorate şi pictate excepţional. Iar dacă ai curaj şi plămâni tari, îţi recomand să urci până la „Golden Gallery“ de unde vei avea o privelişte uimitoare asupra întregului oraş. Dacă mai poţi, după ce cobori, traversează podul şi vei ajunge la „Galeriile Tate Modern“, unde, în caz că eşti pasionat de arta abstractă, vei avea cu siguranţă ce să admiri.

Tot ce trebuie sa vezi cand mergi la Londra

Urmează să ne oprim puţin şi în inima Londrei, în zona de cumpărături nuumită „Soho“. Strada cea mai faimoasă de aici se numeşte „Oxford Street“ şi este umplută de magazine binecunoscute, care vând, începând de la lenjerie intimă, la mâncare sau jucării. Printre acestea se numără „Victoria’s Secret“, „River Island“, „Top Shop“, „Hamley’s“, „M&M’s World“, „Miss Selfridge“ şi lista poate continua până mâine. Acum, nu vă recomand să vă aduceţi cunoştinţele de sex feminin pe aici decât dacă le înarmaţi cu un protofel plin cu carduri şi două zile la dispoziţie ca să vadă tot, tot, tot.

Tot ce trebuie sa vezi cand mergi la Londra

Acum că am cheltuit destul, un loc în care chiar merită să mergi şi care este gratis e „British Museum“. Aici se află o colecţie imensă de tablouri ale artiştilor de prin aproape toate curentele care au marcat cei peste 2000 de ani ai existenţei noastre. Îmi pare rău dacă nu eşti fan artă, dar Londra este în sine un fel de artă contemporană, deci încercă să te conformezi puţin. Ieşind de aici şi cotrobăind pe străzile întortocheate vei da, asta cu puţin mai mult noroc, de faimosul „Covent Garden“, care este un fel de piaţă extrem de elegentă unde poţi savura prânzul sau cina în compania prietenilor sau familiei.

Tot ce trebuie sa vezi cand mergi la Londra

Ceea ce sigur de abia aştepţi să vezi, şi sunt convinsă ca îţi va plăcea, este schimbarea gărzii care are loc o dată la două zile. Cu toate că în public poate deveni destul de înghesuit, gărzile îmbrăcate în uniformele roşii și căciulile extrem de mari te vor convinge că a meritat să-ţi murdăreşti pantofii pentru zece minute. „Palatul Parlamentului“, „Westminster Abby“ şi „London’s Eye“ sunt şi ele locuri de vizitat de unde nu vei pleca dezamăgit, fie că vei călca din greşeală pe mormântul lui Shakespeare sau că vei ajunge să vezi o dezbatere politică adevărată.

Tot ce trebuie sa vezi cand mergi la Londra

Şi cam ce mai rămâne din Londra? Trebuie neapărat să ajungi la „Kew’s Gardens“ pentru a vedea una dintre cele mai frumoase grădini botanice din Europa, să mergi la „London Dungeon’s“ care este un fel de casă a groazei unde este reanimată Londra descrisă în romanele lui Dickens şi să nu ratezi acel autobus. Până la urmă cine ştie unde te mai duce…

Tot ce trebuie sa vezi cand mergi la Londra

Recommended Articles

2 Comments

  1. Asa zisele fotografii sunt de toata jena, si va mirati de ce se duce totul de rapa

    1. cred ca este o parere subiectiva, mai ales avand in vedere faptul ca afirmatia nu este sustinuta de argumente. dupa parerea mea, sunt bine incadrate, echilibrate si corect expuse. adevarat, nu sunt perfecte si exista imperfectiuni insa, pana la urma, vorbim de o revista de liceeni ce incearca sa se perfectioneze prin munca si exercitiu. fotografiile nu sunt perfecte dar sunt muncite si ingrijite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *