
Dacă ați fi conducătorul unei noi țări și ați putea include în aceasta orice obiectiv turistic din toată lumea, orice destinație, orice personalitate notabilă care a trăit vreodată, ce ați alege? Ei bine, la această întrebare au trebuit să răspundă mai mulți adolescenți în cadrul competiției Shakespeare School Essay, care a avut pe 13 iunie premierea la ArCub.
Concursul, aflat la a cincea ediție, a fost unul de un adevărat succes, înscriindu-se peste 4000 de participanți din toate județele. Acest număr este cu adevărat impresionant, dat fiind faptul că trăim într-o societate care nu ne încurajează atât de mult creativitatea. Astfel, dintre toți participanții, au fost aleși 37 de finaliști, care au partitipat la interviuri.

Nu cu mult după ora 11:00, pe scenă a urcat ambasadoarea ediției din 2013 Shakespeare School Essay Competition, Maia Morgenstern. Celebra actriță i-a felicitat pe toți participanții pentru ambiția, imaginația și creativitatea lor, dar și pentru faptul că au putut scrie atât de bine într-o limbă străină.
Apoi, pe scenă a urcat Anca Mariana Pegulescu, Inspector General la Ministerul Educației Naționale. Aceasta a primit de la organizatori un trofeu, deoarece cei mai mulți participanți au fost din București. De asemenea, Anca Pegulescu a felicitat toți participanții pentru talentul și creativitatea lor.

Următorii invitați speciali au fost doi reprezentanți ai Țiriac Bank, printre care și vicepreședintele Septimiu Postelnicu. Amândoi ne-au povestit cât de importantă este engleza în societatea de astăzi și că au avut plăcerea să descopere foarte mulți tineri talentați în România.
Următoarea invitată a fost Roxana Ene de la British Council, care i-a oferit directoarei de la Shakespeare School un certificat „Platinum“. Asemenea celorlalți invitați, aceasta i-a felicitat pe toți participanții și a lăudat concursul, care este din ce în ce mai popular de la an la an.

Poetul Răzvan Țupa a fost ultimul invitat special înainte de decernarea premiilor. Astfel, acesta ne-a povestit despre experiența sa de poet și de importanța creativității.
Următorul moment a fost și cel mai tensionat din toată festivitatea: premierea. Toți participanții aflați în sală au fost împărțiți în două categorii: cea 11-14 ani și 15-20 de ani. S-a început cu premiile speciale, urmate de mențiuni, locurile trei, doi și, desigur, locul întâi.
Astfel, premiile speciale la grupa 11-14 ani au fost luate de numeroși elevi talentați din toată România, printre care se numără și Politin Denisa Andreea, Vlad Mihai Popa, Zburlan Adina și Vasile Codrin. La cateogoria cealaltă, câștigătorii au fost Panainte Ana Tea, Ciobanu Ioana Simona, Mihăilă Alex, Nemeș Alexandra, Vasilache Ana Maria, Șerban Maria Luiza.

Să trecem la mențiuni! La grupa de gimnaziu, câștigătorii au fost Anghel Irina, Putnaru Ștefania, Guanță Valentina, Marinache Maria. Printre câștigătorii categoriei de liceeni se numără Ciolacu Andreea, Robu Andreea, Avram Ștefan Octavian, Buda Narcisa, Georgescu Sofia și Petre Maximilian.
Am ajuns la premiile principale. Așadar, pe locul trei la prima categorie se află Hodivoianu Alexandru, iar la cealaltă grupă câștigătoarea a fost Andreea Păteu. Locul al doilea – Dumitru Elena Bianca (11-14 ani) și Dinu Mircea și Doja Paula Valentina (15-20 de ani). Marii câștigători, care au primit o școală de vară de două săptămâni în Marea Britanie, au fost Malcica Maria și Petrică Lavinia.

Premierea s-a terminat cu ropotele de aplauze ale rudelor câștigătorilor și cu invitația călduroasă a lui Constantin Nimigean la expoziția de fotografie din holul principal.
Noi îi felicităm călduros pe toți câștigătorii și le urăm mult succes pe viitor!