Lectură de noiembrie: “Până ne vom revedea…” de Renee Collins

,,Timpul s-a oprit în loc atunci când am citit această poveste , atât de frumoasă, încât mi-a tăiat răsuflarea. ” -Kasie West

Totul a început într-o zi senină de vară in timp ce mă aflam în vacanță la bunicii mei . Pe măsură ce mercurul din termometre creștea , eu deveneam din ce în ce mai însetată să mă avânt printre paginile unei noi cărți. Pășind curioasă printre rafturile înalte ale librăriei , analizând atent coperțile colorate, am zărit cartea despre care urmează să citiți și imediat am simțit că trebuie să o cumpăr.

 Cartea îi aduce în prim-plan pe Lawrence și Cassandra, doi adolescenți din secole diferite, ce se pot vedea doar pe plajă, după prima luna plină, care a creat o fisură în timp . Astfel, pe copertă regăsim luna, elementul de legătură al celor două lumi. Povestea este scrisă din două perspective, și anume cea a Cassandrei și cea a lui Lawrence , Renee Collins îmbinând istoria (una dintre pasiunile autoarei) cu timpurile contemporane, plasând, în acest fel, cititorii atât în anul 1925 cât și în anul 2015.

 Cassandra este o adolescentă tipică de 17 ani ce caută să se distreze în ultimele zile rămase din vacanța de vară. Aceasta locuiește într-o vilă închiriată de părinții ei, pe malul oceanului .

 Lawrence este un tânăr visător în vârstă de 18 ani, ce își dorește să urmeze facultatea de drept, neștiind planurile malefice ale unchiului său, Ned .

 Cei doi se întâlnesc pe plajă  întâmplător, într-o seară cu lună plină, din dorința de a scăpa de agitația de la petrecerile organizate de ai lor. Cassandra îi atrage atenția oftând : “Nu mă lua în seamă , zic eu . E destul loc pe plaja asta pentru toți singuraticii melancolici” .

 Firile lor romantice îi fac să se reîntâlnească zi de zi și să descopere apoi un mister vechi de aproape o sută de ani. Totul pare perfect până când Cassandra află un adevăr ce îi pune viața în pericol lui Lawrence, iar împreună cu acesta încearcă să găsească o cale de a schimba destinul.

 Am citit acest roman cu sufletul la gură și am savurat cu nerăbdare fiecare pagină încercând să pun cap la cap fiecare indiciu împreună cu Cassandra și Lawrence. Chiar dacă finalul a fost relativ trist, destinele celor două personaje fiind despărțite de cruda realitate, faptul că ambii au păstrat flacăra iubirii arzând în sufletele lor a fost ceea ce a încheiat povestea într-o manieră realistă . Am simțit că am putut să trăiesc povestea prin ochii îndrăgostitei și am suferit împreună cu aceasta . A fost o carte captivantă și totodată cea mai bună alegere pe care am făcut-o rătăcind singuratică prin mica librărie a orașului bunicilor mei. Vă invit să vă alăturați și voi aventurii celor doi îndrăgostiți și să simțiți trăirile lor puternice ce înving legile naturii.

Text de Casiana Oancea

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *