„Teatrul e viata mea!“ – Interviu cu Cristina Constantinescu

„Teatrul e viaţa mea!“ – Interviu cu Cristina Constantinescu


„Teatrul e viaţa mea!“ – Interviu cu Cristina Constantinescu

de Raluca Băceanu – redactor
foto: Daniel Pica – colaborator foto

Cristina Constantinescu este elevă în clasa a XII-a, în Colegiul Naţional „Spiru Haret“. Poate părea o adolescentă ca oricare alta, dar atunci când aude cuvântul „teatru“ e capabilă să îţi spună detalii pe care mai nimeni nu le sesizează în mod normal…

R.: De când teatrul e pasiunea ta numărul 1?
Cristina Constantinescu: Faptul că am crescut în teatru încă de când eram mică, la toate spectacolele şi repetiţiile tatălui meu, a fost un motiv pentru ca teatrul să devină pasiunea mea, dar, pasiunea însăşi s-a născut odată cu micul meu debut în spectacolul „Cafeneaua“ de Carlo Goldoni de la teatrul Odeon, în regia lui Dragoş Galgoţiu, când eram în ultimul an la grădiniţă. Şi de atunci, teatrul este pentru mine viaţa mea, este o a doua mea casă.

R.: Tatăl tău este actor. El te vrea actriţă pe viitor?
C.C.: Tata este un model de profesionalism şi pe scenă şi ca profesor de teatru. El mi-a inspirat dragostea pentru această profesie şi cu el merg în aproape fiecare zi să vedem şi să revedem spectacole şi astfel am ajuns să mă raportez şi în viaţa de zi cu zi prin tot ce fac la teatru. El vrea să devin avocat, medic sau diplomat, în niciun caz actriţă din cauza inconvenienţelor materiale. Dar mă susţine alături de mama în toate alegerile pe care le fac.


„Teatrul e viaţa mea!“ – Interviu cu Cristina Constantinescu

R.: Ai vreun mentor sau un idol? Dacă da cine şi de ce.
C.C.: Sunt multe persoanele pe care le admir pentru tot ce fac, dar nu pot să aleg una… Aşa că voi numi mai multe (n.r. – râde): actriţa Teatrului Odeon Cătălina Mustaţă, prim-solista Operei Naţionale Bucureşti, Monica Petrică şi coregraful Răzvan Mazilu, sunt trei dintre artiştii care sunt pentru mine un model de profesionalism şi de la care am învăţat multe secrete de frumuseţe şi stil. În afară de ei, o admir pe Marina Constantinescu, critic dramatic. Citesc tot ce scrie şi mă uit la emisiunea „Nocturne“ pe care o moderează de ani de zile. De asemenea, le admir pe Simona Bondoc, pe Irina Movilă, pe Carmen Tănase, Elvira Deatcu, Crina Mureşan, Tania Popa, Ileana Olteanu, Delia Nartea şi altele… astfel lista rămâne larg deschisă. (n.r. – zâmbeşte)

R.: La liceu cum te descurci? Îţi place sau te plictiseşte?
C.C: Liceul pentru mine este un subiect trist din cauza lipsei disciplinei şi a interesului, specifice generaţiei noastre. Mie mi-ar fi plăcut să facem liceul pe care l-au făcut părinţii noştri. Dar nu mă plictiseşte, pentru că visez, sunt curioasă… mă refer la curiozitatea care are ca scop setea de cunoaştere, nu la curiozitatea care are ca scop lucrurile efemere. Şi… Sunt un spirit ludic, lupt împotriva platitudinii.


„Teatrul e viaţa mea!“ – Interviu Cristina Constantinescu

R.: Spune-ne un spectacol pe care tu l-ai vizionat cu mare plăcere. Ce ţi-a plăcut şi prin ce îl poţi deosebi de celelalte?
C.C.: În momentul ăsta sunt înnebunită după „Livada de vişini“ de la TNB, sala amfiteatru, în regia lui Felix Alexa. Este un spectacol care o are protagonistă pe Maia Morgenstern. E un spectacol realizat cu deosebită iscusinţă şi meticulozitate în tot ceea ce priveşte scenografie, muzică, tot, tot. Este spectacolul meu preferat şi datorită interpretării Irinei Movilă în rolul Variei, care este personajul meu preferat din Cehov şi-mi va suscita mereu noi introspecţii în adâncurile fiinţei mele. Sunt obsedată de universul lui Cehov! (n.r. – râde). „Veronika se hotărăşte să moară“ este de asemena un spectacol preferat de-al meu, l-am urmărit pe tot parcursul adolescenţei mele cu o deosebită plăcere… din nefericire nu se mai joacă în prezent.

R.: Ai jucat în piese de teatru, ai dansat la câteva spectacole, ştii şi balet. Ce alte pasiuni ascunzi?
C.C.: O mare pasiune de-a mea este musical-ul pentru că acesta combină teatrul, dansul şi muzica. Pasiunea asta a venit odată cu vizionarea spectacolului „Cabaret“ în regia lui Beatrce Rancea la operetă, spectacol care din păcate nu se mai joacă…

R.: Poţi să dai un mic sfat tinerilor ce vor musai să devină actori sau actriţe?
C.C.: Să-şi dorească să meargă la teatru, să citească, să fie optimişti şi să rămână consecvenţi principiilor lor!


„Teatrul e viata mea!“ – Interviu cu Cristina Constantinescu

Recommended Articles

5 Comments

  1. foarte frumos!felicitari fetelor!

  2. Sunt de aceasi parere ca si Cristina Velicu … foarte frumoase intrebari si deosebite raspunsuri

  3. Foarte frumos. Mi`a placut mult. Bravo Raluca. Bravo Cristina. :*

  4. Un interview interesant, placut si foarte relaxant. Multumim Cristina!

  5. Wooooooooow !!! Deci nu poot sa cred ca apari printre primele persoane
    at cand te caut pe google ..suuuuper 🙂 sunt mandra de tine :*

Leave a Reply

Your email address will not be published.