Down Town cu Lucia şi Andrei – Teaser

Interviu_Lucia_si Andrei_People_Roxana_Leocovici_fotoreporterDown Town cu Lucia şi Andrei - Teaser

de Sabrina Canea – redactor
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Cu toţii avem fel şi fel de colegi cu cele mai interesante talente: unii dansează, unii jonglează, alţii cântă. Ei, astfel i-am întâlnit noi pe Lucia Rusu şi Andrei Stănişteanu, liceeni convinşi de puterea muzicii, care nu au de gând să renunţe prea curând la acest „har“. De aproximativ un an şi jumătate, ei cântă împreună – chitara şi voce –, ieşind din umbră nu numai pe Facebook, cât şi la diferite concursuri. Mulţi îi ştiti ori de pe la evenimentele de prin Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“, ori de la „Pun Pariu pe Talent“, iar chiar dacă nu s-au remarcat printre finaliştii de la PPT, aceştia se numără printre puţinii „performeri“ care pot face dintr-o piesă banală, ceva special.

Reporter: Cum a început aventura voastră în lumea muzicii?
Lucia:
Păi, noi ne ştim de aproximativ patru ani de zile, dar de cântat împreună am început să cântăm de un an şi trei luni…
Andrei: …imediat după ce ne-am unit drumurile. (n.r. – râde)
Lucia: Da. Şi de atunci nu ne-am mai oprit.

Down Town cu Lucia şi Andrei - Teaser

R.: Care a fost cel mai amuzant moment al vostru?
L.:
La capitolul ăsta m-ar înjosi complet!
A.: Ai o foaie? (n.r. – râde) Când am fost la „Pun Pariu pe Talent“ anul trecut, de la emoţii eu am început să cânt melodia şi ea a luat tonul de la un acord care nu trebuia. A fost groaznic. Eu în momentul ăla m-am uitat la sală şi am văzut cum se uita cu gurile căscate. (n.r. – râde) Exact asta a fost reacţia. S-a oprit toată lumea şi am zis „nu, nu, nu, pot s-o iau de la capăt, vă rog, vă rog?“
Şi aici urmează partea în care Lucia s-a chinuit vreo zece minute să-şi amintească un moment amuzant, păcat că nu i-a prea ieşit. La un moment dat, stresată că nu-i venea nimic în minte, apoape se ruga de Andrei să se facă singur de râs. Apreciem însă efortul. Într-un final ne-a povestit despre cum Andrei dansează mult mai bine decât ea sau decât oricare altă femeie.

R.: Că tot aţi zis de PPT, cum vi s-a părut experienţa?
L.:
Am ajuns până în penultima, parcă, până în semi-finală. Şi de acolo, nu mai ştiu cât, parcă am terminat cu şapte şi ceva, la modul ăsta. A fost, pot să zic, nu cea mai reuşită prestaţie a noastră, în niciun caz! Dar a fost, parcă, cea mai interesantă de până acum, a fost cea mai apropiată de ce ne-am dori pe viitor, în sensul în care am fost jurizaţi, ni s-au dat anumite sfaturi, am trecut printr-o preselecţie. Până atunci mai fuseserăm la concursuri, dar nu eram selectaţi sau aşa ceva; ne duceam şi cântam, şi luam sau nu luam. A fost o atmosferă mai mult sau mai puţin profesionistă. Pentru noi a fost ceva foarte interesant. Plănuim să participăm şi anul acesta. Chiar vrem asta!

Down Town cu Lucia şi Andrei - Teaser

R.: Comparându-vă viaţa de zi cu zi cu cea de acum un an jumătate, ce s-a schimbat?
L.:
Totul. Serios, am momente în care mă-ntreb ce făceam înainte de el şi nu-mi aduc aminte.
A.: La fel, nici nu mai ştiu ce făceam ca să-mi umplu ziua. Acum toată ziua, de dimineaţă până seara suntem împreună. Cu liceul e mai greu, dar încercăm şi ne iese, nu ştiu cum, dar ne iese.
L.: Din punct de vedere muzical era complet diferit. Cântam, tot aşa, înainte să-l cunosc pe el, eram numai eu în Departament, şi aveam mici concerte în cadrul liceului. Muzică populară – da, şi eu mă mândresc cu asta! Muzical era complet diferit şi de când cu el, eu cel puţin am avansat, şi cu vocea şi cu tot.

R.: Cum aţi descrie industria muzicală românească la momentul actual?
L.:
Nu sunt mare fană.
A.: Totul e uşor influenţabil.
L.: Exact. Dar măcar dacă s-ar plagia bine. Eu nu atac, Doamne fereşte! Eu, una, cred în potenţialul muzicii româneşti, sincer, dar nu a sosit încă timpul nostru, asta e părerea mea.
L.: Eu cred în potenţialul artiştilor români, nu a muzicii, muzica mai are de lucrat. Greşeala e că noi o cerem, aici e problema.

Citiți continuarea interviului în următoarea ediție a revistei Teen Press, numărul 63. Stay tuned!

Leave a Comment