Mâini pentru Mâine – împreună putem fi mai buni

Mâini pentru Mâine - împreună putem fi mai buni

Mâini pentru Mâine - împreună putem fi mai buni

de Laura Ștefan – seminarist

„Viața și sănătatea sunt unele din cele mai importante lucruri pentru noi, dar de care nu toți au parte.“ – este un crunt adevăr care poate fi schimbat alături de dorința de a ajuta și de mai multe mâini întinse pentru a oferi ajutor.

Vorbim despre cazuri umanitare și de puținul pe care îl putem oferi, deoarece Damian Narcis Ionel este un copil a cărui tată a murit la 32 de ani, mama sa recăsătorindu-se, în momentul de față fiind crescut de bunici. Tatăl său a murit datorită leucemiei, neavând bani și posibilități pentru un tratament în afara țării. Bunicul său a suferit trei operații la inimă (are trei inele puse) și îi sunt necesare alte două astfel de operații, dar suma necesară este mult prea mare pentru a le plăti. Iar de bunica lui, nici nu mai spunem – diabet și probleme grave la ochi. Multe greutați sunt în familia lui Narcis. Noi putem să îi ajutăm, deoarece „Mâini pentru Mâine“ îi aduce la cea de-a IV ediție a proiectului de întrajutorare.

Rock’n Regie, alături de Free Riders și Concerte Azi, ne arată greutățile altora și ocazia de a-i ajuta. Începând cu seara de 12 Aprilie și terminând cu cea de 14 Aprilie, am putut asista la a IV-a ediție „Mâini pentru Mâine“, susținută în Rock’n Regie (str. Ghiorghe Ranetti, nr. 23, sec 6). În prima seară punk/rock am avut parte de trupe precut Meanbone, Just Another Lie, Agora și Prea Târziu, cei de la Between Colors, Astero, Patru Betze, Pseudonoise așteptându-ne cu rock night, iar pentru sfârșit alegându-se o seară acustică alături de Bobby Saftiuc, Alex & Dani, Dan Găină și Elena Crimson și Țapinarii.

„Mâini pentru Mâine“ este o activitate umanitară, având ca scop dorința de a ajuta oamenii și copii sărmani. Acest eveniment a reprezentat și un bun prilej de a arăta cum sunt cu adevărat acești „sataniști“ și „donatori de organe“, având în vedere că sunt crunt judecați de ceilalți.

Înainte de concerte am reușit să-i „furăm“ pe câțiva dintre participanți și organizatori ai evenimentului pentru a putea asculta câteva cuvinte, păreri, urări din partea lor.

Barbu Victor (Shoby) – patronul de la Rock’n Regie:
TP: Cum a început proiectul „Mâini pentru Mâine“?

B.V.: Proiectul a început încă de când lucram într-un alt bar. Mi-a plăcut foarte mult ideea de a ajuta pe cineva, dar nu am avut posibilitatea acolo. Odată făcându-mi barul meu, am zis „OK, e timpul!“. Prietenii noștri din Free Riders au fost și ei de acord să facem această acțiune umanitară, la care s-a alăturat și Concerte Azi. Astfel am ajuns la formula de trei organizatori (Rock’n Regie, Free Riders și Concerte Azi). „Mâini pentru Mâine“ a pornit drept o idee de a aduce zâmbete pe fețele oamenilor nevoiași, fie ei bătrâni ori tineri. Așa suntem noi, am zis ca din puținul pe care îl avem să dăm și altora care merită cu mult mai mult de atât. Din fericire, au venit oameni extrem de receptivi care vor să ajute și ne bucurăm că am putut să dăm un start în comunitatea aceasta rock și de motocicliști pentru acțiunile umanitare cate merită ajutate.

TP: Cum ați ales oamenii cărora să le oferiți sprijinul vostru și al celorlalți?
B.V.: Persoanele nu le-am ales noi în mod direct. Noi ne-am pus doar un principiu de a ajuta copii de Crăciun, iar de Paște să ajutăm bătrâni. Dar de această dată s-au pupat foarte bine, deoarece sunt doi bătrâni și un copil în cazul acesta, toți având nevoi personale speciale.

TP: Ce puteți să ne spuneți despre edițiile trecute „Mâini pentru Mâine“?
B.V.: În prima ediție s-au strâns fonduri pentru Casa de Copii „Pinocchio“ – Crăciunul anului 2011. De Paștele anului 2012 a fost a doua ediţie pentru un centru de bătrâni din Județul Brăila. Pentru Alexandra, ediția a treia „Mâini pentru Mâine“ a sosit de Crăciunul anului 2012, deoarece este o tânără de 12 ani cu insuficiențe cardiace care are nevoie de un transplant de inimă. Iar de această dată pentru Narcis și bunicii săi, bunica fiind diabetică, bunicul având 2 inele pe aortă, iar Narcis fiind diagnosticat ca „posibil diabetic“. Am zis să dau un START pentru a fi ajutaţi toți acești oameni.

TP: Ce ne puteți spune de felul în care se desfășoară evenimentul în sine?
B.V.: În timpul evenimentului sunt trei seri de concerte, de-a lungul cărora s-au primit donații în continuu. Taxa de intrare este de 10 lei (de asemenea sunt și ei donați) și te poți bucura de o seară de concerte. Deși foarte multă lume este reticentă în a ajuta alți oameni, mai ales că trăim în vremuri grele pentru noi toți, noi nu cerem mult. Despre viitoarele ediții nu putem spune prea multe, deoarece totul vine spontan. Tot ce știm este că va fi de Paște și de Crăciun în fiecare an.

Petre Cristian (Ura) – președintele pe București al asociației Free Riders:
TP: Aveți o ediție „Mâini pentru Mâine“ preferată, sau care a fost mai specială?

P.C.: Cea mai OK a fost prima ediție, deoarece a fost prima. Aceasta s-a făcut pentru Casa de copii „Pinocchio“, unde a fost prezent și Moș Crăciun pe motor. Fiind prima ediție, a fost și mai specială pentru noi toți. E minunat că o mână de oameni poate să ajute atâția copii. Dar să nu uităm că la această ediție avem un caz special, datorită greutăților prin care trec acești oameni (Narcis fiind crescut de bunicii săi bolnavi). Nu am cuvintele la mine pentru a exprima tot ceea ce simt. Este un caz copleșitor care merită ajutat.

TP: Credeți că a fost înțeles cu adevărat mesajul „Mâini pentru Mâine“?
P.C.: Sincer să fiu, evenimentul a fost recepționat destul de OK. Dar v-a trebui să facem o tradiție din acest eveniment. Dacă azi suntem la ediția a IV-a, să sperăm la ediția 100,deși vom fi puțin cam bătrâniori (râde). În prima ediție toată lumea era foarte reticentă „Bar de rockeri, bandă de motocicliști? Și noi să vă credem?“, dar odată ce au văzut pozele și toate cele, s-au alăturat nouă în următoarele ediții. Sperăm să ne fie alături și la următoarele ediții.

TP: Aveți un mesaj pentru liceeni?
P.C.: La adolescenți tot ce zboară se mănâncă. Deși sunt puțin egoiști, cu timpul își vor da și singuri seama că lumea nu e chiar așa. Deschideți ochii și citiţi o carte!

Poze de la concert aici: Concert caritabil “Maini pentru Maine”

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *