Trofeul FTMB – Cupa campionilor de mini-fotbal

1 72dpi online

de Olivia Mihale – redactor
foto: Olivia Mihale – fotograf
si Larisa Manolache – seminarist

Sâmbătă, ora 11:00, undeva pe Calea Floreasca. Destul de frig şi înnorat, una din zilele ce nu prea te găseşte pe afară. Cu toate acestea, câteva zeci de tineri şi-au făcut curaj să iasă din casă pentru a merge la cea de-a treia ediţie a campionatului FTMB, cupă destinată liceelor şi ONG-urilor bucureştene. Acest eveniment s-a desfăşurat în Sala „Lucian Grigorescu“ , Floreasca, şi a strâns în jur de 120 de tineri, proveniţi de la cinci licee şi şapte ONG-uri partenere cu organizaţia.

Care ar fi treaba cu această cupă? Participanţii joacă o serie de meciuri de mini-fotbal, în funcţie de categorie, iar, la final, se oferă medalii şi premii. La eveniment, meciurile s-au desfăşurat pe parcursul a patru ore, iar, la sfârşit, a avut loc festivitatea de premiere, unde s-au acordat tricouri, cupe, medalii și diplome aferente poziției ocupate. Intrarea a fost liberă publicului, iar atmosfera, ce pot spune? Te simţeai ca pe Arena Naţională, exceptând înjurăturile, seminţele scuipate, urletele descreierate şi pumnii pe care puteai să-i încasezi dacă nu ţineai cu cine trebuie.

FTMB_Olivia Mihale_Fotograf al RCTP2

Anul acesta, au participat la competiţie tineri din liceele „Theodor Pietraru“ și „Cezar Nicolau“ – Brănești, „Ioan Petruș“ – Otopeni, „Pamfil Șeicaru“ – Ciorogârla și, nu în ultimul rând, din „Henri Coandă“, București. Câştigători au ieşit însă doar cei din „Cezar Nicolau“. Din partea ONG-urilor, au fost prezenţi 77 de participanţi. Pe locurile doi şi trei, se situeaza echipa „CAS II“, de la Asociația Tinerilor pentru Cultură, Artă și Sport, şi echipa „Otopeni“, de la Asociația Județeană „Sportul pentru Toți“. Câștigătorul Trofeului FTMB este echipa „Old Champions“, de la Asociația „Centrul de Afaceri și Politici Comunitare din România“.

FTMB_Olivia Mihale_Fotograf al RCTP11

Şi, dacă n-ai fost acolo, ce ar trebui să mai ştii? Păi acesta ar fi fost un motiv bun să ignori vremea de afară, să ieşi din casă şi să te bucuri de nişte meciuri de fotbal „cost free“ cu prietenii. Dar oricum, Cupa se va ţine şi la anul, aşa că organizaţia te aşteaptă să participi măcar ca spectator la evenimentul lor. Anyway, până atunci poţi să arunci un ochi pe site-ul lor şi să vezi ce alte evenimente mai organizează, pentru că pe noi ne vei găsi sigur acolo.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *