Workshop international EuroGeoSource

Workshop EuroGeoSource

Institutul Geologic al României anunță desfășurarea primului workshop internațional al proiectului EuroGeoSource. Acesta va avea loc pe data de 10 martie 2011, la Budapesta, Ungaria.

Proiectul are ca scop dezvoltarea interoperabilității și armonizarea datelor despre resurse energetice (petrol, gaze, cărbuni etc.) și minerale (metalifere, nemetalifere, minerale industriale, roci ornamentale etc.) în Europa. Acest lucru se va materializa prin realizarea unui portal web GIS (Geographical Information System), multi-lingvistic, ce va avea drept scop identificarea, accesarea și reutilizarea informației geografice integrate despre resursele energetice și minerale din cele 11 state europene partenere în proiect.

Totodată, portalul web va dezvolta servicii pentru analiza spațială a seturilor de date din diferite țări, precum și vizualizarea informației pe fondul hărților tematice de interes (geologice, geografice, de planificare urbană etc.).

Proiectul EuroGeoSource a început la data de 1 aprilie 2010, se desfășoară pe parcursul a trei ani, face parte din European Research Area (ERA), fiind co-finanțat de către Comisia Europeană prin programul ICT-PSP (Information Communication Technologies – Policy Support Programme).

Alegerea capitalei Ungariei ca loc de defășurare al workshop-ului a fost determinată de faptul că această țară deține, în primul semestru al anului 2011, președinția Uniunii Europene. În plus, în Budapesta va avea loc, pe data de 9 martie, un meeting al asociației europene Euromines, iar pe data de 11 martie va avea loc întâlnirea producătorilor de granulate din Uniunea Europeană (Union Européenne des Producteurs de Granulats – UEPG).

Recommended Articles

1 Comment

  1. Hmmm…

    Nu inteleg exact cui I se adreseaza acest workshop si de asemenena care sunt criteriile de selectare a participantilor pentru workshop.

    Pare mai degraba ceva pentru persoanele care lucreaza in domeniu decat pentru elevii de liceu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *