Un eveniment fericit la Cinema-edu

Cinema-edu, primul proiect de educaţie cinematografică adresat elevilor de toate vârstele a fost lansat anul trecut de către Asociaţia Culturală Macondo. Până acum au fost proiectate la nivel naţional două filme de artă, iar vizionările au fost urmate de discuţii libere cu elevii. În luna Mai, Cinema-edu va proiecta în cadrul liceelor selecţionate filmul A Happy Event care va fi oferit de Durex.

Filmul Un eveniment fericit/A happy event tratează cu seriozitate, umor și naturalețe subiecte încă tabu: maternitatea şi senzualitatea. Filmul prezintă naşterea unui copil într-un cuplu tânăr dintr-o perspectivă complet nouă, sensibilă, inovatoare şi accesibilă.

Până acum, după fiecare dintre vizionări am discutat cu liceenii subiecte ca protecţia mediului sau violenţa în familie. În luna Mai ne-am propus să abordăm teme ca responsabilitatea în relaţia de cuplu, protecția impotriva bolilor cu transmitere sexuală și a sarcinilor nedorite. Apoi vom aborda și teme ce privesc maternitatea precum modalitatea în care relaţia celor doi părinţi se schimbă odată cu apariţia copilului, dinamica relaţiilor intrafamiliale, raportul căsnicie-carieră si felul în care acesta se modifică odată cu apariţia copilului. Aceste teme vor face subiectul unor discuţii libere cu liceenii, iar la finalul lor vom avea de asemenea pregătite pentru ei o serie de mici surprize oferite de Durex.

fericire

Proiectul Cinema-edu este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai. O activitate constantă a asociaţiei o reprezintă exploatarea filmelor de artă în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român (https://www.ncrr.ro/) dar şi organizarea de festivaluri şi cinecluburi. În luna Mai, Durex, brandul de prezervative numarul 1 la nivel mondial, se alătură proiectului Cinema-edu. Durex deruleaza în permanență proiecte de educare și promovare încurajând o viata sexuală sănătoasă, de calitate și mai sigură.

Leave a Comment