Jazz ‘n KUIB, cu fratii Dedeian

FratiiDedeian

FratiiDedeian

Sambata 26 mai 2012, incepand cu ora 20.30 va asteptam in KUIB sa-i ascultam din nou pe Fratii Dedeian, mai precis pe Garbis şi pe Capriel doi muzicieni al căror nume reprezintă capitole importante ale jazz-ului autohton în ceea ce priveşte arta interpretării la saxofon şi respectiv la chitară.

Mai jos, ne-am permis sa citam dintr-un articol scris in ianuarie 2012 dupa concertul fratilor Dedeian din Kuib. Ii multumim inca o data lui Virgil Oprina pentru cuvintele lui frumoase!

” … Aşa s-a întâmplat să îi revăd după o pauză pe care nici eu nu o credeam atât de mare, pe fraţii Dedeian, mai precis pe Garbis şi pe Capriel doi muzicieni al căror nume reprezintă capitole importante ale jazz-ului autohton în ceea ce priveşte arta interpretării la saxofon şi respectiv la chitară. A fost o seară frumoasă, în care vântul crea afară figuri de dans cu primii fulgi de zăpadă ai unei ierni întârziate, iar înăuntru, într-o incintă modernă, dar în întregime din lemn, cu o frumoasă acustică naturală, doi muzicieni asemenea vinului vechi au dezbătut frăţeşte standarde de jazz sub semnul unei gândiri muzicale care excela prin aranjamente armonice de mare rafinament şi acurateţe a stilului. A fost un concert care a avut marele merit de a încânta prin subtilitate, fără să complexeze ascultătorul poate mai puţin antrenat, într-un tip de discurs care ar fi trebuit să fie marca unei întregi staţiuni şi nu doar al unui cuib – deocamdată – izolat.”

Sinaia, Garbovei nr. 10 C

Bilet: 15 ron

Rezervari:

0244.310.302 / 0732.127.737

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *