Piesa de Teatru – Closer la Tete-a-Tete

Teatru Closer

Teatru Closer

Marti, 13 septembrie, ora 20.30
Tête-à-Tête Coffee Art & Chill va invita la Piesa de Teatru – Closer
De Patrick Marver

Clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu
Light design: Akos Peter Faff

Distribuţia:
Sonorizare : Stefan Drăgusin
Andreea Roxana Filip – Alice
Sound design : Ovidiu-Savu Ionită
Alina Chinie – Anna
Costume : Rodica Enescu
Horia Butnaru – Dan
Regia : Anca Maria Colteanu
Răzvn Alexe – Larry

Spectacolul se bazează pe textul piesei Closer scrisă de Patrick Marber, și reprezintă o instalație de relații umane, de caractere foarte atent definite, care se intersectează și se întrepătrund, creând situații conflictuale acute ce duc la sublimarea sentimentelor și trăirilor. Este un spectacol despre sansa iubirii si a adevarului.

Țesătura de conflicte dă un tip de tensiune dramatică specială și poartă spectatorul prin stări, vârste și emoții ușor recognoscibile, trăite la limită de către cele patru personaje, cu care acesta se poate identifica.

Spectacolul debutează într-un hol de spital unde personajul Alice se hotărăște să se îndrăgostească de Dan, bărbatul care-și taie marginile de la sandwich-uri. Alice se îndrăgostește de Dan, Dan scrie o carte despre ea, cărții îi trebuie o copertă, coperta o face Anna, Dan o place pe Anna, Anna începe o relație cu doctorul Larry pe care Dan i l-a adus în viață, Anna se marită cu Larry, Anna îl părăsește pe Larry pentru Dan, Larry se răzbună pe Dan printr-o relație cu Alice care, după ce se regăsește cu Dan realizează că nu-l poate minți pe acesta dar nici nu-i poate spune adevărul, motiv pentru care pleacă, moare și se dezvăluie: nu este Alice ci Jane Jones.

Fracturarea destinelor și a vieților celor din jurul lui Alice se produce din cauza hotărârii ei – mușcând dintr-un măr, refuzând sandwich-ul cu pește, Alice deschide o falie temporală a păcatului.
Ea este tentația, ispita, dorința. Barbații o doresc. E obișnuită cu asta. Doar cu asta. Caută iubire. Iubirea implică – generic – noțiunea de adevăr. Ea ocolește adevărul. Identitatea ei vine din lumea celor morți, povestea vieții ei este o minciună. Minciuna este adevărul ei despre viață. Se îndrăgostește de Dan , scriitor esuat, telentat jurnalist mortuar. Sunt doi oameni în a căror viață e permanentă moartea. Esuează împreună.

Anna este fotograf. Imortalizează timpul. Cosmetizează spațiul. E fascinată de portret. De viață. De chipul uman. Anna își dă timp să trăiască. Ia ce i se oferă și se bucură de daruri. Știe să o facă. Se bucură de dragoste. A învațat să o facă. Nu ii e rușine de viața ei, nu o ascunde. E divorțată, vrea să aibă copii,e împlinită profesional. Dă speranță vieșii. Se îndrăgostește de Larry. Dermatolog. Meseria lui implică atingerea, implică contactul cu omul. Se îngrijește de frumusețea corului uman. Luptă să redea vieții frumusetea. Ca și Anna, e perfect ancorat în meseria lui. E sigur pe el, calculat, riguros, exact. Îi place să experimenteze. E vital. Îi place viața și o atrage în jurul lui. Ambii rezistă după finalul piesei pentru că nu-și afisează sensibilitățile, pentru că nu devin vulnerabili. Mai presus de orice, sunt doi oameni care știu să se bucure de prezent.Cu adevăr sau cu minciună, viața merge mai departe dacă o lași să curgă…

Construit întru-n spațiu gol în care lumina și sunetul au valori dramatice deosebit de importante, spectacolul debutează cu un soi de realism minimalist și merge – ca mijloace de expresie – până la scene de teatru dans.

Biletele se pot procura de la intrare. Preţul unui bilet este 20 lei.
Rezervari: 0728 668 463

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *