Revista Art Out lansează numărul 6!

Artout Iunie

Artout Iunie

Joc. Joacă. Jucarie. Jucat. De jucat/ Dejucat. – Plan. Idee. Vis. Dorinţă. Concept. Program.

Pentru mine, cel mai frumos joc este cel pe care îl câştig. Pentru alţii, cel mai frumos joc este cel pe care ei îl imaginează sau crează. Pentru un copil, cel mai frumos joc este cel mai nou, ultimul învăţat.
Pentru Ion Barbu, Joc secund era crezul său artistic.

Jocul înseamnă curiozitate, dorinţă de cunoaştere, uneori chiar şi aventură. Jocul este, poate, momentul când uităm sau când ne amintim de noi înşine, când (re)descoperim. Presupune bucurie, culoare, varietate, curaj şi energie.

Jocul ne însoţeşte pretutindeni în copilărie şi, cu voia noastră şi dacă lăsăm acest lucru să se întâmple, ne poate înfrumuseţa întreaga viaţă.

Debutul fiecărui artist porneşte dintr-o joacă, din dorinţa de a experimenta şi de a descoperi ceea ce universul propriu poate produce în legătură cu mediul în care se regăseşte.

Stilul academic sau studiul par să înfrâneze puţin acest elan ludic, transformând dorinţa de a descoperi în dorinţa de a cerceta.
De noi depinde dacă mai departe, o dată încheiate aceste etape, lăsăm jocul să continue şi îl urmăm…conştiincios sau îl anulăm cu brutalitate.

În acest număr, discutăm jocul şi rolul său în viaţă şi în arte – fie că este vorba despre joc în artele grafice, în designul vestimentar sau în artele video.

Cum păstrăm acel entuziasm, acel curaj al copilăriei şi acea energie a jocului? E o întrebare la care fiecare trebuie să găsim un răspuns pe tot parcursul vieţii.

Până atunci, Joc secund – Ion Barbu rămâne un crez artistic şi o posibilă direcţie de urmat:

“Din ceas, dedus adâncul acestei calme creste, Intrată prin oglindă în mântuit azur, Tăind pe înecarea cirezilor agreste, În grupurile apei, un joc secund, mai pur.

Nadir latent! Poetul ridică însumarea De harfe resfirate ce-în sbor invers le pierzi Şi cântec istoveşte: ascuns, cum numai marea, Meduzele când plimbă sub clopotele verzi. “.

Numarul 6 al revistei este disponibil online aici: www.artout.ro.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *