Patru universități din Marea Britanie oferă admitere pe loc în aceeași perioadă cu înscrierile la cele mai importante universități din țară

spot admission

În perioada 13-15 iulie, reprezentanții a patru universități din Marea Britanie vin la București pentru a ține interviuri cu admitere pe loc (spot admissions) cu absolvenții clasei a XII-a. Interviurile vor avea loc în aceeași perioadă cu înscrierile la universitățile românești, oferindu-le astfel tinerilor români mai multe opțiuni pentru viitorul lor academic. Candidații pot primi o ofertă finală, necondițională, din partea universităților și se pot considera viitori studenți internaționali, dacă au pregătit toate documentele necesare.

Coventry University, University of Northampton, University of Greenwich și Anglia Ruskin University sunt universitățile britanice care, anul acesta, fac concurență universităților din România prin prezența lor la București în aceeași perioadă cu înscrierile la facultățile din capitală. Pentru a fi siguri că atrag cei mai buni studenți români, reprezentanții universităților din străinătate sunt pregătiți să le facă o ofertă pe loc tinerilor prezenți la interviuri, în timp ce pentru universitățile românești aceștia trebuie să aștepte peste o săptămână pentru rezultate.

Pentru proaspeții absolvenți de clasa a XII-a, această sesiune de interviuri cu admitere pe loc reprezintă o oportunitate ușor accesibilă a deveni studenți în Marea Britanie, chiar după participarea cu succes la probele de Bacalaureat. Pentru a primi o ofertă fermă de a deveni studenți la universitatea aleasă, candidații au nevoie de un dosar de aplicare care trebuie să includă: rezultatele de la examenul de la Bacalaureat, formular de aplicare completat, certificat de limba engleză, eseul personal și o scrisoare de recomandare.

Chiar și cei care nu au gata încă toate documentele pot susține interviul la universitatea dorită. Interviul le poate aduce o ofertă condițională, caz în care vor avea la dispoziție o perioadă de timp în care pot aduce restul documentelor necesare pentru acceptul final.

Pentru a putea participa la un interviu, cei interesați trebuie să completeze un scurt formular de înscriere până la data de 8 iulie. După completarea acestuia, vor fi contactați de un consilier EDMUNDO și vor putea să lucreze împreună cu acesta, în mod gratuit, la documentele necesare susținerii interviului și primirii unei oferte necondiționale.

Larisa Din, consilier EDMUNDO și absolventă a Maastricht University, ne spune: Studenții români sunt foarte apreciați în campusurile internaționale. Universitățile din Marea Britanie își doresc aplicanți din România și sunt dornice să participe la aceste sesiuni de interviuri cu admitere pe loc pentru a-i cunoaște pe viitorii lor studenți. Pentru cei de clasa a XII-a care își doresc să studieze în străinătate, participarea la un interviu cu universitatea aleasă reprezintă cea mai bună oportunitate în acest moment, dar și cea mai sigură cale spre succes.”

Sesiunea de interviuri cu universitățile britanice reprezintă o oportunitate și pentru tinerii din afara Bucureștiului care vor fi prezenți în capitală pentru înscrierile la universitățile din România. Astfel, cu un singur drum la București, aceștia pot să se înscrie și la o universitate din România și pot să susțină și un interviu cu una dintre cele patru universități din Marea Britanie, toate în aceeași zi. Singura diferență este că, în urma interviului cu o universitate britanică, pot afla pe loc dacă au fost acceptați.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *