Opera Prima: Premiera absoluta a spectacolului “Draga Elena Sergheevna”

Draga Elena Sergheevna


În zilele de vineri, 8 octombrie şi duminică, 10 octombrie, începând cu ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din str. Sfânta Vineri nr. 11, OPERA PRIMA anunţă premiera absolută a spectacolului „Dragă Elena Sergheevna” după Ludmila Razumovskaia, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Piesa prezintă patru elevi de liceu care merg acasă la profesoara lor de matematică pentru a o felicita de ziua ei. Ajunşi în casa acesteia, aceştia o roagă să le dea cheia de la dulapul cu lucrările finale pentru a-şi modifica notele. Profesoara refuză. Elevii o sechestrează.
Ludmila Razumovskaia s-a născut in 1946 la Riga – Letonia. A studiat teatru la Colegiul Dramatic din Sankt Petersburg. Şi-a facut debutul ca dramaturg cu piesa „Dragă Elena Sergheevna” la Teatrul Tineretului din Talinn (Estonia). Spectacolul a fost un mare succes şi piesa a fost tradusă şi jucată în peste 20 ţări. Momentan este jucată în Brazilia, China, Coreea precum şi în Europa şi America.
Spectacolul „Dragă Elena Sergheevna” este o producţie proprie a proiectului OPERA PRIMA, în care joacă atât elevi de liceu cât şi actori profesionişti. Spectacolul are distribuţie dublă în ceea ce priveşte personajele feminine:

Elena Sergheevna Sorina Ştefănescu/ Silvia Stanciu
Volodea Liviu Chiţu
Vitea Vlad Bălan
Paşa Gabriel Fereşteanu
Lida Ilinca Tuvene/ Mirela Sanda

Astfel, vineri, 8 octombrie, le veti putea urmări pe Silvia Stanciu şi Mirela Sanda, în timp ce duminică, 10 octombrie, va fi rândul Sorinei Ştefănescu şi al Ilincăi Tuvene.

Deşi anunţate in cadrul MINISTAGIUNII DE TOAMNĂ de la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (22-26 septembrie) ca repetiţii generale cu public, ambele reprezentaţii „Dragă Elena Sergheevna” (din 22 şi 23 septembrie) s-au constituit în adevărate debuturi actoriceşti pentru liceenii care s-au ambiţionat şi au dat tot ce au avut mai bun, lăsând în acelaşi timp, să se întrezărească în munca lor şi mâna formatoare a ghizilor lor în acest periplu al devenirii scenice: regizorul Alexandru Mâzgăreanu, actriţa Sorina Ştefănescu şi scenografa Maria Pitea. În ordine alfabetică, ei sunt: Vlad Bălan, Gabriel Fereşteanu, Mirela Sanda şi Ilinca Tuvene. Alături de ei, Liviu Chiţu, student la actorie în anul III la UNATC, şi-a adus aportul de profesionalism dar şi un aer de prospeţime şi spontaneitate ludică. Silvia Stanciu, absolventă a Universităţii Hyperion şi posesoarea unui palmares actoricesc în care predomină filmul, a întruchipat-o pe profesoara de matematică Elena Sergheevna într-o manieră cât se poate de firească, subordonată regulilor spectacolului de teatru care se petrece acum şi aici, şi mai ales în relaţie cu partenerii de joc.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *