LicArt – Marea Finala a editiei a 9-a


Licart - Festivalul National de Arte pentru Liceeni

Festivalul National de Arte pentru Liceeni – LicArt, cel mai mare concurs pentru liceenii din România, se apropie de final. Sâmbătă şi duminică, 22 şi 23 mai, la Bucureşti, la Centrul Cultural Nicolae Bălcescu se va desfăşura Marea Finală a ediţiei a 9-a.

Cei peste 90 de nominalizaţi la cele 3 secţiuni ale concursului: poezie, fotografie şi teatru, vor participa la un eveniment complex, ale cărui principale ingrediente vor fi tinereţea, talentul, dorinţa de a comunica, cuvântul, gestul, sunetul, imaginea.

În prima zi a Marii Finale, cele 3 trupe de teatru finaaliste vor juca în faţa unui juriu format din personalităţi ale universului teatral românesc:  criticul Doina Papp, regizoarea  Chris Simion şi actorul Adrian Păduraru.  Tot sâmbătă, în holul Centrului Cultural va avea loc vernisajul celor mai bune 50 de fotografii înscrise la LicArt.

Duminică, nominalizaţii vor participa, pe secţiuni, la cele 3 work-shop-uri susţinute de Monica Ciută, actriţă, Dinu Lazăr, fotograf şi Gelu Vlaşin, poet. Va fi lansat volumul colectiv cu poeziile nominalizate. De la ora 15 emoţiile cresc, odată cu începerea festivităţii de premiere. Dar  înainte de momentele culminante, tinerii vor urmări spectacolul de pantomimă „Flirt”, susţinut de Mihai Baranga şi Andreea Duţă şi recitalul folkistei Alina Manole, însoţită de Adrian Cristescu si Tudor Olaru. Actorul Adrian Păduraru va recita cele 10 poezii finaliste. Şi, în sfârşit, se vor anunţa premiile la cele 3 secţiuni. Laureatul secţiunii Poezie pleacă acasă cu un laptop de ultimă generaţie, în timp ce premiile II şi III constau în 800, respectiv 600 de RON. Cei 3 câştigători ai celor 3 categorii de la secţiunea Fotografie (alb-negru, portret şi diverse) vor primi câte un aparat foto DSLR Olympus E420 Double Kit iar Cea Mai Bună Trupă va primi 4000 de RON. În plus, toţi nominalizaţii prezenţi la Bucureşti vor primi cadouri de la organizatori şi sponsori.

În acest an, la LicArt s-au înscris peste 1712 liceeni la secţiunile Poezie şi Fotografie şi 24 de Trupe de Teatru.

LicArt este organizat de Societatea pentru Cultură, Oameni şi Prietenie, condusă de omul de cultura Radu Herjeu, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *