LicArt 11 – au trecut 5 luni de inscrieri

Coming Home

Coming Home

Nagy Lehel
Petru Maior, Reghin

“Nu te poti numi licean daca nu ai trecut pe la LicArt!”

A trecut si februarie, si, in acelasi timp, s-a-ncheiat si a cincea luna de inscrieri la cel mai mare concurs din Romania, Festivalul National de Arte pentru Liceeni – LicArt. Pana acum, la aceasta a 11-a editie, s-au inscris peste 1320 de tineri talentati cu peste 4517 creatii, poezii si fotografii.

La sfarsitul lunii, ca de obicei, juriul condus de jurnalistul si omul de cultura Radu Herjeu, directorul Festivalului, a desemnat creatiile semifinaliste: 18 poezii, 10 fotografii alb-negru, 40 de fotografii portret si 17 fotografii diverse. Le gasiti pe toate pe www.licart.ro, la sectiunea Creatii semifinaliste. Toate vor intra in jurizarea finala ce va stabili nominalizatii actualei editii a LicArt, care vor fi invitati in Tabara de Creatie ce se va desfasura la vara.

In acelasi timp, situl nostru partener www.nikonisti.ro a desemnat cea mai populara fotografie inscrisa la LicArt in ianuarie. Autorul acesteia a castigat un aparat foto compact. Competitia de popularitate se desfasoara si in aceasta luna.

Dar inscrierile continua pana la sfarsitul lui aprilie! Si nu doar la poezie si fotografie, on line, ci si la sectiunea teatru. Toate trupele de liceeni din Romania sunt invitate sa se intreaca pentru a castiga Marele Premiu LicArt, care anul trecut a fost de 4000 de RON.

Asadar, sunt asteptati in concurs toti liceenii care nu s-au inscris inca! Regulamentul si multe informatii si detalii despre festival se regasesc pe situl www.licart.ro

Tot acolo exista din acest an si o sectiune speciala dedicata tuturor creatorilor, indiferent de varsta sau ocupatie: Comunitatea LicArt. Aici poate posta oricine fotografii, poezii, desene si eseuri proprii, poate comenta si vota creatiile celorlalti sau poate primi pareri despre lucrarile proprii, intr-un adevarat spatiu de interactiune artistica.

LicArt, cel mai mare concurs din Romania e pe cale sa devina una dintre cele mai puternice miscari culturale din tara. De mai bine de 10 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-si masura fortele artistice, de a-si arata talentul si de a fi remarcati de personalitati remarcabile (le gasiti aici www.licart.ro/prieteniilicart.php).

LicArt a stimulat creatia artistica in randul tinerilor, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, ci si prin implicarea unor nume marcante ale culturii romanesti si prin oferirea, an de an, a unor premii deosebite si a posibilitatii de a participa la work-shop-uri sustinute de profesionisti!

In aceasta perioada dificila, LicArt ramane printre prea putinele spatii de afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi.

Ne gasiti si pe Facebook, la adresa www.facebook.com/licartisti

Asadar, LicArt 11 va asteapta! Liceeni, intrati pe www.licart.ro, cititi regulamentul si inscrieti-va!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *