FII Competition ’12 este un concurs naţional de informatică, organizat de ASII şi Facultatea de Informatică Iaşi. Aflat la a patra ediţie, concursul a devenit tradiţie şi atrage atenţia asupra celor mai promiţători informaticieni români. Participanţii vizaţi sunt elevii şi studenţii dornici să se afirme în domeniul IT în cadrul unei competiţii de anvergură naţională.
Concursul se va desfăşura în mai multe etape, organizate în serii de probe online. În perioada 12 Martie – 1 Iunie va avea loc atât înscrierea participanţilor în concurs cât şi etapa online a competiţiei. În urma probelor online, cei selectaţi vor participa la finala concursului, desfăşurată în Iaşi în perioada 1-3 Iunie.
Secţiuni şi subiecte
Proba principală a concursului de Tehnologii Web constă în dezvoltarea pe parcursul a 3 luni, a unui site web disponibil pe desktop, mobil sau ambele. O altă probă importantă este cea de prezentare a proiectului, în etapa finală desfăşurată în Iaşi. Prezentarea va consta în 15 minute de discurs şi 5 minute de întrebări şi este urmată de o probă Fast Development. Evaluarea la ambele probe (de calificare şi finală) este realizată de către profesori şi reprezentanţi ai companiilor IT partenere.
Proba de Algoritmică şi Programare se va desfăşura în două runde. Prima etapă se va desfăşura pe parcursul a 8 săptămâni. Se vor propune teme săptămânale, punctajele obţinute se vor cumula. A doua etapa, desfăşurată în Iaşi, va consta intr-o rundă de rezolvare a 4-8 probleme. Programa din care vor fi propuse problemele este cea a claselor IX-XI. Evaluarea se face automat iar soluţiile oficiale, rezultatele, testele şi programele de evaluare sunt publicate după încheierea fiecărei probe.
Noua probă de Securitate a Informaţiei va consta în 4 etape, prima fiind reprezentată de o temă care va fi publicată pe 26 martie. Termenul de predare va fi 22 aprilie. A doua temă va fi publicată pe 23 aprilie şi va trebui predată până pe 20 mai. A treia etapă constă în realizarea unei prezentări cu temă propusă de participanţi. Aceştia vor trimite tema prezentării pentru aprobare până pe 26 martie, urmând să o prezinte în cadrul unei conferinţe, care se va desfăşura în finala de la Iaşi. În cadrul ultimei etape, Fast Security, participanţii trebuie să rezolve contra-cronometru o problemă legată de securitatea informaţiei propusă de comisia ştiinţifică.
Concursul de Artă digitală va avea două etape, una de calificare şi una finală. Etapa de calificare se va desfăşura online, conţinând 8 runde, una pe săptămână. Acestea vor fi urmate de câte o expoziţie online ce va dura 7 zile, timp în care membrii comisiei şi ceilalţi participanţi, alături de marele public, vor acorda note. Etapa finală va avea loc la Iaşi şi va consta într-un fotomaraton.
Mai multe detalii pe: https://www.fiicompetition.ro/f2012/