Incepe cea de-a doua editie a proiectului Tabara de Film

tabara_de_film

tabara_de_film

Bucuresti, 24 mai – In perioada iunie – august 2012 va avea loc cea de-a doua editie “Tabara de Film”, un proiect semnat de catre casa de productie Dream Media Production Group.

Aflat la cea de-a doua editie, Tabara de film este un proiect singular pe piata romaneasca in ceea ce priveste conceptul si abordarea. Tabara de film este un program ce se adreseaza in principal tinerilor care au ca pasiune cinematografia, oferind acestora sansa de a-si testa propriile limite, de a-si descoperi noi pasiuni conexe sau de a-si fructifica talentul.

Tabara de film pune la dispozitie participantilor resurse tehnice si umane care sa ii ajute sa paseasca la un nivel superior in domeniul filmului. In acest sens, programul ofera o perioada de pregatire care consta in cursuri de actorie, de dictie, de miscare scenica, dar si o perioada de doua saptamani prin care participantii pun in practica ceea ce au invatat. Scopul final al proiectului este turnarea unui film.

„Tabara de film este un proiect in care credem, mai ales pentru ca ne propunem sa le oferim participantilor o viziune mult mai clara asupra a ceea ce inseamna productia de film. Practic, le oferim acestora sansa de a juca intr-un film ce va fi distribuit in cinematografe si prezentat la festivaluri de film nationale si internationale. Vorbim, deci, nu doar de sansa de a se face remarcati, ci implicit si de o contributie la dezvoltarea lor din punct de vedere spiritual si intelectual” a declarat Producatorul General Bogdan Alexe.

Pregatirea intensiva, utilizand tehnologia digitala actuala, cursurile de actorie, miscarea scenica, coregrafia, contribuie la dezvoltarea aptitudinilor cursantului si, implicit, duc la indeplinirea misiunii lui din tabara – aceea de a-si juca rolul primit in film, conform scenariului.

„Nu exista o formula standard pentru a face o cariera de succes in film, insa, cu siguranta, pentru a ajunge departe e nevoie de ambitie, determinare, perseverenta, rabdare, dar mai ales de o pregatire temeinica” a adaugat Gabriel Baruta, compozitorul care a reprezentat Romania la Eurovision 2011, membru al juriului.

Tabara de film presupune patru etape. Prima etapa este cea de preselectie care se va realiza in perioada 3 – 24 iunie in patru orase din tara – Craiova, Iasi, Cluj, Bucuresti, urmata fiind de etapa de pregatire care va avea loc intre 10 – 20 Iulie în Bucuresti si/sau în cele 4 orase unde s-a desfasurat preselectia. Acestea vor fi urmate de etapa de filmare si cea de promovare. Programul complet il gasiti aici

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.